Muğla'da Çöp Depolama Alanında Çıkan Yangın Ormana Sıçradı
15
Yangın, Fethiye’nin Çırpı mevkisinde bulunan Muğla Büyükşehir Belediyesine ait çöp depolama alanında meydana geldi. Henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangında, depolama alanındaki atıklar alev aldı.
Alevlerin kısa sürede büyümesiyle yangın, depolama alanının çevresindeki ormanlık alana sıçradı. Yangını görenlerin ihbarı üzerine bölgeye Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ile orman ekipleri sevk edildi.
25
Ekipler Seferber Oldu
Bölgeye ulaşan ekipler, alevlerin ormanlık alanda daha geniş bir alana yayılmasını önlemek amacıyla havadan ve karadan yoğun çalışma başlattı. Ekiplerin hızlı müdahalesi sonucunda yangının kısmen kontrol altına alındığı öğrenildi.
35
Yangın söndürme çalışmalarının yanı sıra ekipler, alevlerin çevredeki ormanlık alanlara ilerlememesi için bölgede tedbirlerini sürdürüyor.
Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemezken, olayla ilgili inceleme başlatıldı.
45
Yangının tamamen kontrol altına alınmasının ardından bölgede soğutma çalışmalarının yapılması bekleniyor.
55
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.