Muğla'da O Devlet Hastanesi 6 Aydır Kantinsiz Hizmet Veriyor
Hastanenin kantini, yapı kayıt belgesi bulunmadığı gerekçesiyle Fethiye Belediyesi ekipleri tarafından mühürlenmişti. Mühürleme işleminin ardından bugüne kadar herhangi bir kantin hizmeti verilmezken, hastane personeli, hasta ve hasta yakınları mağduriyet yaşamaya devam ediyor.

Edinilen bilgilere göre, kantinin yeniden hizmete açılabilmesi için gerekli yasal sürecin devam ettiği öğrenildi. Ancak aradan geçen 6 aylık sürede somut bir gelişme yaşanmaması, vatandaşların tepkisine yol açıyor. Özellikle uzun süre hastanede kalan hasta yakınları ile sağlık çalışanları, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını dışarıdan temin etmek zorunda kaldıklarını dile getiriyor.
Vatandaşlar, hastane kantininin kapalı olmasının büyük bir eksiklik olduğunu belirterek, “Hastanelerde en çok ihtiyaç duyulan hizmetlerden biri kantindir. Su, çay, kahve veya küçük yiyeceklerin ulaşılabilir olması hasta ve yakınları için büyük kolaylık sağlıyor. Ancak 6 aydır böyle bir imkanımız yok. Mecburen dışarıya çıkmak zorunda kalıyoruz. Bu da hem zaman kaybı hem de mağduriyet yaratıyor” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, sağlık çalışanları da aynı sıkıntıyı yaşadıklarını belirterek, yoğun mesai saatlerinde en azından temel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir kantinin açılmasını beklediklerini söyledi. Hastane yönetimi ve yetkililer, gerekli hukuki süreçlerin tamamlanmasının ardından kantinin yeniden hizmete açılacağını ifade etse de, sürecin ne zaman sonuçlanacağı konusunda net bir tarih verilmedi.

Fethiye Devlet Hastanesi’nde kantin hizmetinin yeniden başlatılması, hem hastalar hem yakınları hem de sağlık personeli tarafından dört gözle bekleniyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.