Fethiye Kruvaziyer Limanı için Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecek

Fethiye Kruvaziyer Limanı için Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecek
 YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından Muğla’nın Fethiye ilçesi Babataşı Mahallesi Mevkii’nde, kıyı kenar çizgisinin deniz tarafında yapılması planlanan “Fethiye Kruvaziyer Limanı Projesi” için ÇED Süreci başlatıldı. Söz konusu projeye ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla 21 Aralık’ta Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından, Muğla’nın Fethiye ilçesinde Babataşı Mahallesi Mevkii’nde kıyı kenar çizgisinin deniz tarafında “Fethiye Kruvaziyer Limanı Projesi” planlanıyor.

Projeye ilişkin ÇED süreci başlatıldı.

Toplam bedeli 925 milyon 658 bin 673,26 TL olarak belirlenen projenin yatırım ve işletme maliyetinin tamamı yatırımcı firma tarafından karşılanacak. Gerekmesi halinde kredi kullanımı sağlanabilecek.

Söz konusu projeye ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla 21 Aralık’ta Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecek.

Yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

“MUĞLA ili FETHİYE ilçesi sınırları içerisinde T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan Fethiye Kruvaziyer Limanı projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirme süreci başlamış ve Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyası halkın görüşüne açılmıştır. Söz konusu projeye ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla ÇED Yönetmeliğinin 9. maddesi gereğince 21/12/2023 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecektir. ÇED Başvuru Dosyasını İncelemek isteyenler Bakanlık Merkezinde veya MUĞLA Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilirler. Halkın Katılımı Toplantısı yeri ve saati ile ilgili ÇED İzin Denetim Genel Müdürlüğü ve MUĞLA Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünden bilgi alınabilir. İlgililere ve kamuoyuna duyurulur.”

Bu haber toplam 454 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.