Fethiye'de koylardaki yapılaşmaya tepki

Fethiye'de koylardaki yapılaşmaya tepki
 MUHABİR
Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen Fethiye Turizm Konseyi toplantısında, Fethiye Körfezi için planlanan marina ve çekek yeri projeleri ile Fethiye-Göcek koylarındaki kaçak yapılaşma konuları ele alındı.

FTSO Meğri Salonu’nda Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, FTSO Meclis Başkanı Kemal Hıra, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, FTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ramazan Dim, İMEAK DTO Fethiye Şubesi Meclis Başkanı Onur Ugan, Yönetim Kurulu Başkanı İlkay Tugay, Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal, TÜRSAB Batı Akdeniz BTK Bölge Temsilciliği Başkanı Özgen Uysal, FTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Emre Başaran, Süleyman Kaya, Fethiye Şoförler Odası Başkanı Şaban Taşar, Turizm Danışma Bürosu Müdürü Saffet Dündar, ÇALIŞ-DER Yönetim Kurulu Üyeleri m. Selim Günday, Cenk Şimşek, Hüseyin Küp, Dalaman Havalimanı YDA İş Geliştirme Direktörü Orçun Sungur, FETAV adına Naci Dinçer, FTSO Genel Sekreteri Ezgi Kullukçu, Fethiye Ekolojik Yaşam Derneği adına Emre Karabacak ve Avukat Bora Sarıca katıldı.

Toplantıda ilk olarak 6-9 Şubat 2024 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek EMITT Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı ile 10-14 Ocak 2024 Hollanda Vakantiebeurs Uthrecht ve 5-7 Mart 2024 ITB Berlin fuarlarına katılım değerlendirildi.

Fethiye Turizm Konseyi katılımcıları daha sonra Fethiye Körfezi için planlanan marina ve çekek yeri projeleri ile Fethiye-Göcek koylarındaki kaçak yapılaşmaya ilişkin görüşlerini dile getirdiler. ÖÇK bölgesi olan Fethiye ve Göcek koylarındaki yapılaşmanın sürdürülebilir turizm açısından olumsuz sonuçları olacağına dikkat çekilen toplantıda konuyla ilgili yerel halkın, sivil toplum kuruluşlarının görüşlerinin alınmaması eleştirildi. Koyların sessiz sedasız işletmelere verilerek yapılaşmanın önünün açılmasının emsal olmasından duyulan endişeyi dile getiren Konsey üyeleri yatırama karşı olmadıklarını ancak talana karşı olduklarını ifade ettiler. Toplantıda keyfi izinlerin ve plansız yapılaşmanın Fethiye ve Göcek koylarının bakirliğine zarar vereceği konusunda görüş birliğine varıldı.

Toplantıda ayrıca Fethiye’de planlama aşamasında olan kurvaziyer iskele projesi de ele alındı. Katılımcı kurum ve kuruluşlar kurvaziyer iskelesi ile ilgili görüşlerini açıkladı.

Konsey üyeleri, tüm turizm paydaşları ve sivil toplum kuruluşlarıyla gerçekleştirilecek geniş katılımlı bir toplantıda, Fethiye ve Göcek koylarındaki yapılaşmanın detaylı olarak değerlendirilerek izlenecek yol haritasının belirlenmesini ve ÇED sürecine giren kurvaziyer iskelesi projesinin değerlendirilmesini kararlaştırdı.

Bu haber toplam 647 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum