Fethiye'de toprağa verildi

Fethiye'de toprağa verildi
MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde yaşamını yitiren İngiliz 67 yaşındaki Patricia Florence Daisy Davis, vasiyeti üzerine çok sevdiği ilçede imam ve rahibin...

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde yaşamını yitiren İngiliz 67 yaşındaki Patricia Florence Daisy Davis, vasiyeti üzerine çok sevdiği ilçede imam ve rahibin dualarıyla toprağa verildi.

İngiltere'nin Cambridge kentinde moda sektöründeyken 14 yıl önce geldiği Fethiye'ye hayran kalan Patricia Florence Daisy Davis, eşi Bob Davis ile birlikte Çalış bölgesine yerleşti. Burada yeni arkadaşlar edinen Davis çifti, İngiliz ve Türk komşuları ile yaşamaya başladı. 2 yıl önce beyin kanserine yakalanan Patricia Florence Daisy Davis, 47 yıllık hayat arkadaşına, öldüğünde Fethiye'de toprağa verilmek istendiğini vasiyet etti.

Geçen cuma günü yaşamını yitiren Davis, vasiyeti üzerine Fethiye Belediyesi Çatalarık Mezarlığı'nda toprağa verildi. Fethiye aşığı Davis'in cenaze töreninde İngiliz rahip David Groom ve imam Ramazan Boztaş birlikte katıldı. David Groom, Davis’in özgeçmişini okuyup töreni yönetirken, Ramazan Boztaş kabir duası okudu. Cenazeye, Davis'in İngiliz ve Türk komşularının yanı sıra İngiltere'den gelen yakınları katıldı. Törende, Davis'in eşi Bob ile oğulları Paul ve Daren Davis gözyaşlarını tutamadı.

Bob Davis, cenaze töreninde konuştu. Bob Davis, "Eşim Pat, kendisini Türkiye’de çok şanslı hissetmişti. 'Böyle güzel bir memlekette o kadar iyi insanların ortasında yaşamak şahane bir şey' diyordu. Vasiyeti üzerine burada toprağa verdik. İngiliz ve Türk komşularımız eşime 'Mama' derlerdi" dedi.

Bu haber toplam 573 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.