FETÖ’NÜN İADE EDİLMESİ MUĞLA’DAKİ İDDİANAMEYE BAĞLI

FETÖ’NÜN İADE EDİLMESİ  MUĞLA’DAKİ İDDİANAMEYE BAĞLI
MUSTAFA İNCİ 15 Temmuz Darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kaldığı otelde suikast girişiminde bulunan 36 darbeci asker ile ilgili iddianame hazırlanıyor....

MUSTAFA İNCİ 15 Temmuz Darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kaldığı otelde suikast girişiminde bulunan 36 darbeci asker ile ilgili iddianame hazırlanıyor. Gülen’in iadesi için ABD’ye Marmaris’e giden suikast timinin ifadeleri de gönderilecek. Gülen’in Türkiye ile ABD arasında suçluların iade anlaşmasına göre “bir devlet başkanına ya da hükümet başkanına karşı işlenmiş veya işlenmeye teşebbüs etmesi bir suç, siyasi suç sayılmayacaktır” ibaresi bulunuyor. Bu madde ABD’yi köşeye sıkıştıracak.

İddianame hazırlanıyor

Suçluların iadesi anlaşmasının 3. maddesinde yer alan 'Devlet başkanları ve ailesine yönelik işlenen suçlar' bölümü bakımından en kritik delil dosyalarının yer aldığı iddianamede suikast talimatının FETÖ'den geldiğine yönelik ifadeler ve deliller yer alacak. Suikast timindeki askerlerin ifadelerinde FETÖ bağlantılarını itiraf etmeleri ve Astsubay Zekeriya Kuzu'nun Çiğli üssündeki tüm rütbelilere emirler verdiğini belirtmeleri yine iddianamedeki deliller arasında yer alacak. Dosyadaki delillerin ana unsuru darbe ve suikast girişiminin talimatının FETÖ elebaşı Gülen'den geldiğine yönelik olacak.

Bu haber toplam 1167 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.