35 MİLYON LİRALIK TEŞFİK İDDİASI

35 MİLYON LİRALIK TEŞFİK İDDİASI
Büyük Birlik Partisi Muğla İl Başkanı Harun Akın 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik operasyonların Muğla ayağına...

Büyük Birlik Partisi Muğla İl Başkanı Harun Akın 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik operasyonların Muğla ayağına ilişkin önemli açıklamalar yapmaya devam ediyor. Akın, geçtiğimiz gün yaptığı yazılı açıklamada FETÖ /Paralel Yapı Terör Örgütü’nün Muğla kasası olduğu öne sürülen şirketler grubunun Haziran ayında devletten verilen teşviklerden yaklaşık 35 milyon lira aldığını iddia etti.

Başkan Akın açıklamasında örgütle ilgili operasyonlar sürerken bunun nasıl gerçekleştiğin sordu.FETÖ /Paralel Yapı Terör Örgütü’nün Muğla kasası olduğu iddia edilen şirketler grubunun Haziran ayında devletten yaklaşık 35 milyon lira teşvik aldığını iddia eden BBP İl Başkanı Harun Akın açıklamasında şunları söyledi: “Muğla’mızda Paralel Yapı Operasyonu kapsamında adı geçen ve adı paralel yapının Muğla kasası olarak konuşulan ve daha önce sorup cevap alamadığımız operasyondan bir gün önce yurt dışına çıkan bir iş adamının sahip olduğu Çobanlar Mermer A.Ş.firmasına operasyondan hemen sonra; 7 Haziran tarih ve 124519 Sayı ile 14 milyon Lira 13 Haziran tarih ve 124610 Sayı ile 5 milyon 800 bin lira devlet teşviki. Aynı grubun bir başka şirketi olan Kommersan A.Ş. 7 haziran tarih ve 124520 Sayı ile 4 milyon 650 bin lira, yine 7 Haziran tarih ve 124539 Sayı ile 9 milyon lira teşvik verildiği doğru mudur? Doğru ise bu teşviklerin alınması ve verilmesi noktasında kimlerin nasıl bir dahli olmuştur”. Akın yazılı açıklamasına şöyle devam etti: “Şimdi sizlerin altından pis kokular geliyor, bu ülkenin bir vatandaşı olarak sorumluları uyarıyorum. Artık o pis ellerinizi bu memleketin üzerinden çekin, bahse konu durum doğru ve bu teşvikler henüz kullandırılmadı ise derhal iptal ettirin, yedikleri yetmiyormuş gibi halen yetimin, fakirin, vakıf gurebanın hakkını ona buna hainlere peşkeş çekmeyi bırakın. Şahsım ve Muğla halkı adına bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağımın bilinmesini ve en kısa sürede sorumlu ve yetkililerce yazılı açıklama ile konunun aydınlatılmasını talep ediyorum” Dedi.

Bu haber toplam 877 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.