Fırın Denetimleri Devam Ediyor

Fırın Denetimleri Devam Ediyor
Muğla Belediyesi Zabıta Müdürlüğü sofralarımızın en temel yiyecek maddelerinden biri olan ekmeğin üretim yeri fırınları denetledi.Konu hakkında açıklama...

Muğla Belediyesi Zabıta Müdürlüğü sofralarımızın en temel yiyecek maddelerinden biri olan ekmeğin üretim yeri fırınları denetledi.Konu hakkında açıklama yapan Muğla Belediyesi Zabıta Müdürü Şevket Gülen, Muğla halkının sağlıklı bir şekilde ekmek tüketmesi için imalat yapan yerlerin periyodik olarak denetlendiğini belirtirken “Bugün ekmek fırınlarına yaptığımız denetimlerde hijyen ve gramaj konusunda incelemeler yaptık.

Belirlenen standartların dışında eksik ve yanlış uygulamalar konusunda, işletme sahiplerine gerekli uyarılarda bulunuyoruz. Kural dışına çıkan işletmelere de idari işlemde bulunuyoruz.” dedi.

Müdür Gülen “Ticaret ve Sanayi Odası, Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası’nın kararı ile 23.06.2011 tarihinden itibaren, 300 Gram Ekmeğin, 75 kuruştan satılması gerekmektedir. Belediye Zabıta Yönetmeliğinin 10. maddesinin Sağlık ile ilgili Görevlerin 12. fıkrası gereğince, Ekmek ve Pide Gramajlarının denetim yetkisi Belediye Zabıtasına verilmiştir. Bu nedenle görevimiz gereği ilimizdeki tüm fırınlarda sık sık ekmek gramaj denetimleri yapılmakta olup, eksik gramajlı olarak tespit edilen ekmekler müsadere edilerek fakirlere dağıtılmaktadır. Eksik gramaj çıkaran fırınlar hakkında yasal işlem yapılarak encümence para cezası verilmektedir. Bu gün yaptığımız denetimlerde Ekmek Fırınlarımızın çoğunun istenen standartlarda olduğunu gördük.” dedi.

 Piyasada bulunan fırıncıların ekmek ücretlerinde aralarındaki rekabetten dolayı kurumlarca verilen gramajlarda her hangi bir eksiklik bulunmadığı görülmüş olup bu denetimlerin periyodik şekilde devam edeceğini belirten Gülen, vatandaşlarımızın ekmek alırken  eksik gramaj tespitlerini gördükleri takdirde Muğla Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bildirmeleri halinde gereken denetimleri anında yapacaklarını, bu konuda halk sağlığının ve güveni için her zaman göreve hazır olduklarını söyledi.

Bu haber toplam 543 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.