Fırtına etkili oldu

Fırtına etkili oldu
Muğla’nın Bodrum ilçesinde iki gündür etkili olan fırtına ve lodos hayatı olumsuz etkiledi. Boyu 6-7 metreye ulaşan dalgalar sonucunda bazı yatlar karaya...

Muğla’nın Bodrum ilçesinde iki gündür etkili olan fırtına ve lodos hayatı olumsuz etkiledi. Boyu 6-7 metreye ulaşan dalgalar sonucunda bazı yatlar karaya oturdu. Ahşap iskeleler parçalandı. Bu arada Güllük Limanından İsrail’e gitmek üzere yola çıkan yük gemileri fırtına yakalandı ve İstanköy (Kos) adasına sığındı. Metroloji yetkilileri fırtına ve lodosun üç gün daha etkili olacağını balıkçıların denize açılmamalarını istedi. Öte yandan  Muğla’nın Marmaris ilçesinde yat limanında meydana gelen hortum sonrasında bazı işyerleri zarar gördü.

Dalgalar 7 metre

Muğla ve ilçeleri üç gündür fırtına ve lodosun etkisinde kaldı. Muğla’nın Bodrum ilçesinde saatteki hızı 80 kilometreyi bulan fırtına ve lodos ilçede hayatı olumsuz etkiledi. Yüksekliği 6-7 metreyi bulan dalgalar özellikle Bitez sahilinde etkili oldu. Fırtına ve lodos yüzünden ahşap iskeleler parçalandı. Bazı yatlar karaya oturdu.

İstanköy’e sığındılar

Bodrum ve açıklarında etkili olan fırtınadan dolayı Güllük Limanından ayrılan iki yük gemisi Yunanistan’ın İstanköy adasına sığınmak zorunda kaldı. Bodrum açıklarında sabah saatlerinde denize açılan balıkçılar alabora olma tehlikesi yaşadı ve limana sağındılar. Bodrum Yarımadasında iskelede bağlı olan 20’nin üzerinde balıkçı teknesi büyük zarar gördü. Metroloji yetkilileri fırtına ve lodosun üç gün daha etkili olacağını balıkçıların denize açılmamalarını istedi.

Marmaris’te hortum

Muğla’nın Marmaris ilçesinde fırtına ve hortum yaşamı olumsuz etkiledi. Marmaris yat limanında meydana gelen hortum sonrasında bazı işletmeler zarar gördü. Saatte ki hızı 60 kilometreyi bulan fırtına sonrasında Marmaris-Datça karayoluna kaya parçaları düştü. Marmaris Datça karayolu bir süre trafiğe kapandı. Fırtına uyarısı yapan Meteoroloji Müdürlüğü elverişsiz hava şartları nedeniyle balıkçıları denize açılmamaları konusunda uyardı.

Bu haber toplam 555 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.