Dolarda yıl sonu krizi: Resmen kaç liraya çıkacağını açıkladı
Yayınlanma:
Altın yatırımcıları, son bir ayda yaşanan sert düşüşlerden dolayı büyük kayıp yaşadı. Uzmanlar, altındaki belirsizliğin yatırımcıları satış yapmaya ittiğini belirtiyor. Zelyut, dolar kurunun sonbaharda tersine dönerek yükselişe geçeceğini ancak balina etkilerinin bu yükselişi engelleyeceğini ve kurun 45-50 liraya kadar çıkmasını önleyeceğini belirtiyor.
14
Dolar kuru yıl sonunda ne kadar olacak? Yatırımcılar hangi yatırım araçlarını tercih edecek? Uzmanlar yatırımcılara hangi tavsiyelerde bulunuyor? Bu soruların cevapları, önümüzdeki aylarda yatırımcıların gündemini meşgul etmeye devam edecek gibi görünüyor.
24
Ülke geneli dolar son bir aydır da 32,21 seviyesinde durgunluğunu sürdürürken yatırımcısına da kazanç sağlamadığı ifade edildi. Euro 35 seviyesinden 34,7 TL seviyesine kadar düşerek yatırımcısına da para kaybettirdi.
34
Gram altın ise 2 bin 400 TL üzeri rekor artış sonrasında da sert satışlarla baskılandı. Altın yatırımcıları bir ay içerisinde neye uğradıklarını şaşırırken bir ay boyunca da kazandıran tek yatırım aracı ise borsa oldu. Borsa İstanbul tarihi rekor kırarak 10 bin 200 TL seviyelerine kadar geldi. Mevduat faizleri de yüzde 60 seviyelerine kadar yükseldi.Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, dolar kuru için de net rakam vererek kritik uyarı da bulundu.
44
Zelyut, “Siz bu faizi artırmazsanız, sonbaharda bu girişlerin terse dönmeye başladığını görürsünüz. Sonuç olarak kuru yukarı doğru çekmeye başlayacak. Ancak balina etkileri bunun çıkıp da 45’e 50’ye vurmasını da engelleyecek. Bu itiş kakış mekanizmasında arkadaşlar kur 40 lira civarında yıl sonunda da dengeyi bulacak” dedi.EDİTÖR NOTU: Bu haberde yer alan ifadeler yatırım tavsiyesi değildir.(HABER MERKEZİ)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.