Fuat Avni kimdir? Neden yakalanamıyor?

Fuat Avni kimdir? Neden yakalanamıyor?
Fuat Avni kimdir? Neden yakalanamıyor? Sorusuna biraz da bilgi vererek bakalım. İnternetin teknik bilgilerine sahip insanlar, zaten az çok anlayacaklar neyin...

Fuat Avni kimdir? Neden yakalanamıyor? Sorusuna biraz da bilgi vererek bakalım. İnternetin teknik bilgilerine sahip insanlar, zaten az çok anlayacaklar neyin ne olduğunu.

Teknik açıdan verilecek en basit cevap şudur; “Çünkü Twitter Kullanıcıların IP adreslerini hükümetlere vermeyi reddediyor.”

***

Peki herkesin dilinde olan bu  IP adresi nedir?

IP adresi 213.67.86.89 gibi bir rakamdır. Aslında bu rakamlar koordinat gibidir. İnternette bağlandığınız internet servis sağlayıcısı, bağlandınız ülke ve şehir gibi bilgileri içerir. Her ülkenin İnternet’e çıktı IP aralığı belli ve birbirinden farklıdır.

İşte Twitter bu IP bilgisini hükümetlerle paylaşmayı reddediyor.

Peki birini bulabilmek için mutlaka bu IP numarasına mı ihtiyaç vardır?

Kesinlikle, hayır. Neden diyecek olursanız? Teknik açıdan daha birçok takip etme ve izleme yöntemi var ama onlara değinmeyeceğim.

***

Değinmek istediğim yöntem çok ama çok daha basit bir yöntem.

Sosyal Mühendislik yöntemi!

Karşı kişinin hareketlerini tahmin etmeye dayalı bu yönteme Sosyal Mühendislik adı verilir ve hacker’ların büyük bir bölümü, teknik yöntemlerden ziyade daha çok sosyal mühendislik yönteminden yararlanırlar.

***

Fuat Avni öyle gizli planları açığa çıkarıyor ki. Muhtemelen bu planları bir avuç insan biliyor. Bu durumda bu kişiyi bulmanın bu kadar zor olabileceği masalına inanmamı kimse benden beklemesin . Örnek vermek gerekirse; Kendinizi gizli planların sahibi yerine koyun. Kesinlikle bu planı kime hangi detaylarla anlattığınızı biliyor olursunuz. Bu kişiyi bulmak isteseniz, bu detayları izleyerek bu kişiye rahatlıkla ulaşırsınız.

Şimdi Fuat Avni’nin attığı bir tweete bakalım;

“Halife olmayı hedeflerken şimdi sonunu kestiremiyor. Bazen bir şeyi anlaması için üç kez tekrarlıyoruz. Dalıp gidiyor.” 

Ne diyor tweette; “Bazen bir şeyi anlaması için üç kez tekrarlıyoruz.”

Yani bu tweeti yazan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a nefesi kadar yakın olan, ya da yakın olduğunu iddia eden kişi. “Tekrarlıyoruz!” diyebilecek kadar Cumhurbaşkanı’na yakın olmak, ya da öyle olduğuna inandırmak isteyen biri.

***

İşte zurnanın zart dediği yerde tam burası.

Ben bir Cumhurbaşkanı olsam, ülkem bu halde olsa, benim her şeyimi bu kadar bilen, her türlü gizli sırrımı ifşa eden bir ajan benim nefesim kadar yakınımda olsa ne yapardım? Ya da siz ne yapardınız?

Her konuda ve tüm kurumlara muktedir bir cumhurbaşkanı kendinin bu kadar yakınında bir ajanın olduğunu bilse ne yapar?

Bu güç ve kudrete sahipsem, hiç kimse kusura bakmasın 2015 yılının bizlere sunduğu teknik imkanlarla, Fuat Avni’yi bir haftada megabaytlarına böler, sanal alemin en derinine gömerim.

***

Bakın  cevap çok basit değil mi? Oysa olayın özeti çok daha basit. Bu kadar şeyden sonra hala hiçbir şey yapılamıyorsa, yapılmıyorsa tek bir gerçek kalır ortaya.  “Her şey plana göre gittiğinde kimse paniklemiyor. Plan korkunç olsa bile.”

Yani hala bana Fuat Avni kimdir diyorsanız eğer;  “Fuat Avni halkın nabzını düşürmekle, olacaklara hazırlamakla görevli biridir.”

***

Her şey plana göre gittiğinde kimse paniklemiyor. Plan korkunç olsa bile. Yarın basına, bir çete üyesi vurulacak ve bir kamyon dolusu asker havaya uçacak desem kimse paniklemez. çünkü plana uygun olur.

Bu haber toplam 667 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.