Bir süredir Fırat Üniversitesi Hastanesinde akciğerinde sıvı birikmesi nedeniyle tedavi altında bulunan Çakmak’ın durumu geçen hafta ağırlaştı ve yoğun bakım servisine alındı. Yaklaşık bir haftadır yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi veren Arif Çakmak, doktorların tüm çabalarına rağmen bugün hayatını kaybetti.
1975 Elazığ doğumlu olan Arif Çakmak, medya kariyeri boyunca kameramanlıktan editörlüğe, program yapımcılığından yöneticiliğe kadar pek çok görev üstlendi. Uzun yıllar boyunca Elazığ basınının önemli isimlerinden biri olan Çakmak, vefat ettiği sırada Kanal 23’te Genel Yayın Yönetmenliği görevini sürdürüyordu.
Arif Çakmak’ın cenazesi, yarın öğle namazının ardından İmam-ı Azam Camisi’nde kılınacak cenaze namazıyla birlikte toprağa verilecek. Aile, taziyeleri Polatlar Camisi taziye evinde kabul edecek.