Gazeteciler Aydın'da Toplandı

Gazeteciler Aydın'da Toplandı
Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun Aydın Gazeteciler Cemiyeti ev sahipliğinde gerçekleştirilen 52. Başkanlar Konseyi’ne katılan Muğla Gazeteciler Cemiyeti...

Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun Aydın Gazeteciler Cemiyeti ev sahipliğinde gerçekleştirilen 52. Başkanlar Konseyi’ne katılan Muğla Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı Süleyman Akbulut, Türk basınının ve gazetecilik mesleğinin sorunlarının ele alındığı toplantı hakkında bir değerlendirmede bulundu.  Akbulut, yaptığı açıklamada, son günlerde yaşanan gazete kapatma kararları ve hemen ardından Cumhuriyet Gazetesi yönetici ve yazarlarının gözaltına alınmasının, ülkemizde zaten tartışmalı olan basın özgürlüğünün tamamen yok edilme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu ortaya koyduğunu vurguladı. Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF)’nun 52. Başkanlar Konseyi toplantısı, Aydın Gazeteciler Cemiyeti (AGC) ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Türkiye’nin en büyük meslek kuruluşu olan Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun Aydın ilindeki 52. Başkanlar Konseyi toplantısı, Anadolu basınının 150’yi aşkın temsilcisini de bir araya getirdi. Türk basını, gazeteler ve gazetecilik mesleğinin sorunlarının ele alındığı Başkanlar Konseyi toplantısı 3 gün sürdü.  52. Başkanlar Konseyi’nde Muğla ilini temsil eden Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut, toplantıyı meslektaşlarıyla paylaşarak, bir değerlendirmede bulundu. 3 gün süren Başkanlar Konseyi’nin kusursuz bir programla gerçekleştirildiğine işaret eden Başkan Akbulut, bu organizasyonda emeği geçen başta Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semra Şener olmak üzere, yönetim kurulu ve Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Efeler, Nazilli, Didim ve Kuşadası ilçe belediyelerine gösterdikleri misafirperverlikten dolayı teşekkür etti.

Aydın’da Türk basını, gazeteler ve gazetecilik mesleğinin sorunlarının ele alındığını ifade eden MGC Başkanı Süleyman Akbulut,  ülkede gazete kapatmaları ve son olarak Cumhuriyet Gazetesi yönetici ve yazarlarının gözaltına alınmasını da değerlendirdi.

Akbulut, son dönemdeki OHAL uygulamalarının doğrudan Türk basınını hedef aldığını, yeni KHK kararlarıyla yerelde ve genelde çok sayıda gazetenin kapatılmasının yanı sıra, önceki gün de Cumhuriyet Gazetesi yönetici ve yazarlarının sorgusuz sualsiz gözaltına alınmasının manidar olduğuna dikkat çekti. MGC Başkanı Akbulut, “Ülkemizde son günlerde meydana gelen gelişmeler Türk basınının geleceği açısından derin kaygılar yaratmaktadır. Herhangi bir yargılama veya mahkeme kararı olmaksızın gazetelerin kapılarına kilit vurulması, resmi ilan haklarının kesilmesi, ya da resmi ilan için gerekli olan bekleme sürelerinin tamamlanmasına karşın gerekçesiz bir şekilde uzatılması, gazetecilerin sarı basın kartlarının keyfi biçimde iptal edilmeleri ve meslektaşlarımızın işsizliğe mahkum edilmeleri, telafisi olmayan mağduriyetlere yol açmaktadır. Son günlerde yaşanan gazete kapatma kararları ve hemen ardından Cumhuriyet Gazetesi yönetici ve yazarlarının gözaltına alınması, ülkemizde zaten tartışmalı olan basın özgürlüğünün tamamen yok edilme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu ortaya koymuştur. OHAL’e dayandırılarak çıkarılan KHK’ların Türk basını üzerindeki uygulamalarından derhal vazgeçilmeli ve yeni mağduriyetlere fırsat verilmemelidir.  MGC bu kararların daima karşısında olacaktır” diye konuştu.

Bu haber toplam 757 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.