Gazeteciler Kahvaltıda Buluştu

Gazeteciler Kahvaltıda Buluştu
Basın Yayın ve Enformasyon Muğla Bölge Müdürlüğü çalışanları Muğla’da gazetecilerle bir araya geldi. Basın kartı almayı hak eden gazetecilere...

Basın Yayın ve Enformasyon Muğla Bölge Müdürlüğü çalışanları Muğla’da gazetecilerle bir araya geldi. Basın kartı almayı hak eden gazetecilere kartlarının da verildiği toplantıda, Muğla basının konumu ve sorunları konuşuldu. Toplantıya katılan Basın Yayın ve Enformasyon Muğla Bölge Müdürü Cavit Okur,  Muğla’da gazeteciliğin iyi bir noktada olduğunu, kısa zamanda çok daha iyi yerlere geleceğini belirtti.

Her yıl geleneksel olarak gazetecilerle bir araya gelen Basın Yayın ve Enformasyon Muğla Bölge Müdürlüğü yetkilileri, gazetecilerle buluştu. Basın kartı almayı hak eden gazetecilerin basın kartlarının teslim edildiği toplantıda, Muğla basınının sorunları da konuşuldu. Gazetecilerle daha sık bir araya gelmenin çok daha önemli olduğunu vurgulayan Basın Yayın ve Enformasyon Muğla Bölge Müdürü Cavit Okur, gazetecilerin de kendi emeğinin önemini anlaması gerektiğine dikkat çekti.

Yerel basın adına Muğla’nın birçok ilden daha ileri seviyede olduğunu vurgulayan Basın Yayın ve Enformasyon Muğla Bölge Müdürü Cavit Okur, “Muğla’nın kıymetini biliyoruz, Muğla’da yayın yapan gazeteleri gerçekten kutluyorum. Çünkü yerel gazetelerde genel olarak bir ajanstan servis edilen haberleri görüyoruz. Bir gazeteyi okuduğumuz zaman tüm gazeteleri okumuş oluyoruz. Ama Muğla’da gazetecilik adına güzel işler yapıldığını görüyoruz. Şimdi biz kendi emeğimize kendimiz önem vermezsek, başkalarının önem vermesini beklemeyelim. Bu açıdan yerel medyayı çok önemsiyorum. İlk müdür olduğumda demiştim. Bizim de İzmir, Bursa, İzmit gibi gazetelerimiz olsa. Bizim de onlara eş değer gazetelerimiz var artık. Yerel halkın sosyal ve siyasal problemlerini ele almaya devam ettiği sürece, bu yükselme devam edecek” dedi.

Basın kartlı gazeteci ve yayın yapan gazete sayısı bakımından Muğla’nın bölgede ilk sırada yer aldığını ifade eden Okur açıklamalarına şu ifadelerle devam etti:

“Ulusal ajanslar haberleri aksatabilir, atlayabilir. Fakat yerel basının böyle bir durumu söz konusu değildir. Yerel gazetelerde çıkan tüm haberler ilgili makamlara PDF olarak gönderiliyor. Şu anda hükümetin haber kaynağının yüzde 70’i Basın Yayın ve Enformasyon’dur. Bodrum, Marmaris ve Fethiye ayrı bir il gibidir. Göreve geldiğimiz günden bu yana hiçbir arkadaşımızın işini geciktirmemeye çalıştık. Bizimle alakalı her işi zamanında yapmaya, yapılmıyorsa da nedenini söylemeye özen gösterdik. Eğer bir iş uzadıysa, bilin ki bu bizden kaynaklı değildir” dedi.

Konuşmanın ardından gazetecilerin meslek içi soruları ve basın kartında yapılan değişiklikler ile ilgili soruları da cevaplayan Bölge Müdürü Okur; “ Yönetmelikte yapılan değişiklikler ile ilgili aha önce de yaptığımız bilgilendirmeleri dikkate almalısınız. Görev değişikliği yada kurum değişikliklerinde belirlenen zaman diliminde bilgilendirme yapılmazsa basın kartlarının iptali söz konusu. Yenileme döneminde birçok arkadaşımızın kartları iptal edildi. Son bölge müdürleri toplantısında iptal kararının bir defaya mahsus kaldırılmasını teklif ettim. Umarım ilerleyen süreçte bununla ilgili iyi gelişmeler olacak” şeklinde konuştu. Hasan Telli

Bu haber toplam 769 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.