Genç öğretmenler yemin etti

Genç öğretmenler yemin etti
Muğla’da 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları çerçevesinde stajerlik dönemini tamamlayan 30 öğretmen yemin ederek görevlerine başladılar.Kutlama...

Muğla’da 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları çerçevesinde stajerlik dönemini tamamlayan 30 öğretmen yemin ederek görevlerine başladılar.

Kutlama etkinlikleri ilk olarak sabah saatlerinde İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar’ın Atatürk anıtına çelenk bırakması ile başladı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından kutlamalar Gazi Mustafa Kemal Kültür Merkezinde düzenlenen tören ile devam etti. Düzenlenen törene Muğla Valisi Fatih Şahin, Muğla Garnizon Komutanı Jandarma Kurmay Albay Fevzi Kurşun, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, kurum müdürleri ile çok sayıda öğretmenler ve öğrenci katıldı.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, “Bizim medeniyetimiz öksüz bir medeniyet değildir. Köksüz bir medeniyet hiç değildir. Tam tersine bizim medeniyetimizin kökü ilme, irfana, hikmete, bilgiye, öğrenmeye ve öğretmeye dayalıdır. Biz, ‘ bana bir harf öğretenin kölesi olurum’ diyen bir medeniyetin mensuplarıyız. İnsan yaratılmışların en seçkini, en donanımlısı, en bilinçli olanıdır. Ama aynı zamanda en acımasız, en anlaşılmaz davranışlarında sahibidir. Bu mesleğin türlü zorluklarına rağmen, hemen her öğretmen, dünyaya yeniden gelse yine öğretmen olmak istediğini söyleyecektir. Öğretmenlik mesleği, sevilmeden yapılması zor meslektir” dedi.

30 öğretmen yemin etti

Etkinlikte Muğla Turgutreis Anadolu Lisesi öğretmenleri hazırlanan ‘öğretmenler odası’ adlı sunum katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi. 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen resim, şiir, kompozisyon dallarında dereceye giren öğretmen ve öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından çiçeği burnunda genç öğretmenler yemin etti. Stajerlik dönemini tamamlayan genç öğretmenler Türk Bayrağı’na el basarak öğretmen yeminini okudular. Alkışlar arasında gerçekleşen yemin töreninin ardından Vali Fatih Şahin, genç öğretmenleri tek tek kutladı.

Muğla Valisi fatih Şahin “Büyük Atatürk’ün, Millet Mekteplerinin Başöğretmenliğini kabul ettiği tarih olan, 24 Kasım 1928’in 84’üncü, 1981 yılında kabul edilen ”Öğretmenler Günü” kutlamalarının da 31’inci yıldönümüdür.  Eğitime, öğretmenlerine ve öğrencilerine her daim büyük önem veren uluslar; kültür, sanat, bilim, teknoloji, sosyo-ekonomik alanda ilerleyen millet olmuşlardır.Ülkemizin muasır medeniyet seviyesine erişebilmesinde en fazla söz sahibi olan öğretmenlerimiz, geleceğe ışık tutan ve çocuklarımızın yetişmesini sağlayan kutsal bir görevi yerine getirmektedir. Geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızı en iyi şekilde ve çağdaş donanımlarla yetiştiren, en zor koşullarda dahi, ülkesine ve milletine bağlı hizmet veren öğretmenlerimize, gösterdikleri her türlü fedakârlık için çok şey borçluyuz.Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmen Atatürk olmak üzere, bugün aramızda bulunmayan tüm öğretmenlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, fedakâr öğretmenlerimizin “Öğretmenler Günü”nü, içtenlikle kutluyor ve sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yaşam diliyorum” dedi.

Bu haber toplam 588 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.