Gençlik haftası başladı

Gençlik haftası başladı
Muğla’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları gençlerin Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başladı. Çelenk sunumunun ardından...

Muğla’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları gençlerin Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başladı. Çelenk sunumunun ardından Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu ve gençler Muğla Vali Yardımcısı Ali Kamil Başar’ı ziyaret ederek Gençlik Haftası kutlamaları hakkında bilgi verdi.

Muğla’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde çeşitli etkinlikler ile bir hafta boyunca kutlanacak olan Gençlik Haftası, Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başladı. Cumhuriyet meydanında bir araya gelen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu ve gençler, Atatürk anıtına çelenk sunarak saygı duruşu ve istiklal marşını okudular.

Daha sonra hafta kutlamaları çerçevesinde ilk ziyaret Muğla Vali Yardımcısı Ali Kamil Barış’a yapıldı. Vali Yardımcısı Ali Kamil Barış 75. Yıl toplantı salonunda ziyaret eden Müdür Burhanettin Hacıcaferoğlu ve yanındakiler, hafta boyunca gerçekleşecek olan etkinlikler hakkında bilgi verdi.

Gençlerin gününü kutlayan Vali Yardımcısı Ali Kamil Barış, “Bazı tarihler vardır çok önemlidir. Bizim içinde 19 Mayıs tarihi çok önemlidir. Türkiye Cumhuriyetinin başlangıç meşalesidir. Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşundan sonra çok hızlı bir gelişim sağlayarak şuan dünyanın en iyi ülkeleri arasındayız. Bunların hepsi 19 Mayıs’ta milli mücadele meşalemiz yakılması ile başlamıştır. En büyük güvencimiz gençlerdir. Sizden istediğimiz Atatürk’ün gençliği hitabesini en iyi şeklide bilmeniz ve uygulamanızdır. Sizlerden milli başarılar bekliyoruz” dedi.

Başlayan gençlik haftası 20 Mayıs tarihine kadar çeşitli etkinlikler ile sürecek. 16 Mayıs günü Muğla Üniversitesi AKM salonunda saat 20.30’da Anadolu Halk Türküleri Konseri, 17 Mayıs saat 14.30 ‘da sınırsızlık meydanına kurulacak olan stantlar ile birlikte gün boyu çeşitli etkinliklere yer verilecek. 18 Mayıs günü saat 10.00’da Cumhuriyet meydanında başlayan gençlik yürüyüşü gün boyu çeşitli etkinlikler ile devam edecek. 19 Mayıs günü anıta sunulacak olan çelenk ile birlikte saat 10.00’da sınırsızlık meydanı ile Cumhuriyet meydanı üzerindeki Cumhuriyet caddesinde kurulacak olan şişme oyun parkurları saat 17.00 kadar gençlerle buluşacak. Günün en güzel sürprizi ise Muğla Belediyesi bando eşliğinde yürüyüş ve Gece Yolcuları Cumhuriyet Meydanında konser verecek. Haftanın son etkinliği ise 20 Mayıs günü 13.00’da Muğla Üniversitesinde gerçekleşecek olan Müzik etkinlikleri gerçekleşirken saat 19.30’da dans ve folklor gösterileri gerçekleşecek.

Bu haber toplam 519 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.