Göçer: Muğla için çalışacağım

Göçer: Muğla için çalışacağım
Ak Parti Muğla Milletvekili aday adaylarından Elvan Göçer 1 Kasım seçimleri ve yapacaklarını Muğla Gazetesine anlattı. Elvan Göçer “ 1 Kasım seçimlerinde...

Ak Parti Muğla Milletvekili aday adaylarından Elvan Göçer 1 Kasım seçimleri ve yapacaklarını Muğla Gazetesine anlattı. Elvan Göçer “ 1 Kasım seçimlerinde milletvekili olsam da olmasam da Muğla için çalışmaya devam edeceğim. Muğla’ya hizmet etmek için illaki milletvekili olmak gerekmez” dedi.

Mustafa İnci 7 Haziran Seçimlerinde Seçilebilecek Sırada Bulunan Tek Kadın Adaydınız. Kadın Seçmenlerin Size Olan İlgisini Nasıl Değerlendiriyorsunuz? 

Elvan Göçer “ Muğla da % 51 kadın seçmenimiz var. 7 Haziran seçimlerinde listeler açıklanınca özellikle kadınlarımız tarafından ilgi odağı haline geldim. Bu doğrultuda kadınlarımız bir kadın tarafından temsil edilebileceği için adaylığımı mutlulukla karşıladılar. Çünkü biz kadınların farklı bir bakış açısı var. Bizler anne olduğumuz için her zaman barış ve huzur anlamında çok daha fazla gayret gösteriyoruz. Buna rağmen kadın seçmenimizin yanı sıra erkek seçmenimizde adaylığımı çok olumlu karşıladı. Her defasında ve her yerde bu olumlu tepkileri bizzat kendilerinden duydum. Seçilebilir listede olmam hem partimizde hem Muğla’mız da büyük bir heyecan yarattı. Bu heyecanı partimde ve Muğla’mda gösterebildiysen ne mutlu bana.”

Mustafa İnci 7 Haziran Seçimlerinde Gerek Parti Tabanından Gerekse Seçmenden İstediğiniz Karşılığı Aldınız Mı?

Elvan Göçer “ 25. Dönem seçimlerinde parti tabanından ve seçmenimden o ilgiyi ve alakayı aldığıma inanıyorum. Çünkü Milas Kıyıkışlacık Mahallesi’nde oturan Mehmet Amcamdan,  Milas Kemikler Mahallesi’nde oturan  Hasan Feslikan Abime, Köyceğiz’de kendi yetiştirdiği narenciyeleri satan Yörük Kızı Pakize Teyzemden,  Seydikemer’de oturan Ali Büyükçoban Abime kadar binlerce kişiyle hala görüşüyor hasbihal ediyoruz.  7 Haziran seçimlerinde parti teşkilatlarımızla beraber yaptığımız saha çalışmalarında kazandığım tüm dostlarımızla daha iyi bir Muğla daha iyi bir Türkiye için birlikte neler yapabileceğimizin projelerini hazırlıyoruz. Geçirmiş olduğumuz seçim çalışmalarını ben kendim yaptım dersem vebal almış olurum. Çünkü tüm seçim çalışmalarında gerek ilçe başkanlarım gerek kadın kollarım gerekse de gençlik kollarımla beraber uyum içerisinde çalıştık. Hepsinden Allah razı olsun.  Nasip ve hayırlısı ise 1 Kasım seçimlerinde yine listede olursan seçim çalışmalarında yine teşkilatlarımla her zaman olduğu gibi yine huzur, birlik ve beraberlik içinde çalışacağız. “

Mustafa İnci 7 Haziran seçim dönemini kısaca değerlendirir misiniz. ?

Elvan Göçer “7 Haziran seçimleri,partimiz  ülke genelinde ve Muğla’da bir düşüş yaşadı.Buna rağmen  Türkiye genelince mevcut vekil sayısını koruyan bir illerden birisiyiz. Bu sayıyı korumamızda  gerek teşkilatlarımızın ,gerek vekil adaylarımız ve aday adaylarımızın, gerekte şahsımın katısı olmuştur. Sosyal demoktat olduklarını, halkçı olduklarını iddia ederek siyaset yapan ama kendilerini elit ve imtiyazlı gören Muğla’daki CHP zihniyeti, ülke genelinde sürdürdükleri hatalı politikanın, ülkeyi getirdiği durumu yeni fark ettiler. Bunun en iyi ve en bilindik örneği Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Osman Gürün’ün yaptığı”HDP’ ye destek vermek stratejik bir hataydı.” Açıklamasıyla gayet güzel beyan etmiştir. Ülkenin geldiği bu kaos ortamın da  7 Haziran sonrasında oluşan parlemento da çözüm değil çözmeme politikasını seçen MHP  Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli de sorumludur. Umuyorum ki CHP ve MHP’ye oy veren değerli seçmenimizde, ülkemiz üzerinde oynanan bu çirkin oyunun farkına varmıştır.”

Mustafa İnci 1 Kasım Seçimleri İçin Sıralamada Yer Almazsanız Ak Parti’de Siyasete Devam Edecek Misiniz?

Elvan Göçer “ Hepinizin bildiği gibi AK Partide milletvekili adayı belirleme sürecinde farklı komisyonlar, kamuoyu araştırmaları, teşkilat değerlendirmeleri rol oynamakta. Hafta sonu gerçekleştirdiğimiz 5. Olağan Kongremizin ardından MKYK ve Yürütme Kurulları oluşarak milletvekili adayı belirleme komisyonları da belirlendi. Bizler ikbal için değil istikbal için siyaset yapıyoruz. Bizim siyaset anlayışımız makam ve mevki için değil halk için Muğla’m için ülkem içindir. Çünkü 7 Haziran seçimlerinde 25. Dönem Milletvekili olarak parlemento da yer alamasam da gerek partimizin gerekse STK’ların çalışmaların da ve etkinliklerinde üzerime düşen görevleri yerine getirdim. Bu doğrultuda 1 Kasım seçimlerinde milletvekili aday listesinde olsam da olmasam da, vekil olarak meclise gitsem de gitmesem de her zaman Muğla için hazırlanan ve yapılan tüm çalışmalarda görev almaya devam edeceğim. Bir Muğlalı olarak Muğla için durmadan çalışmaya devam edeceğim.

Mustafa İnci Kadını Muğla Siyasetteki Yerini Nerede Görüyorsunuz?

Elvan Göçer“Muğla doğurgandır üretkendir. Muğlalılar” Gadın Muğlam” diye bahseder hep Muğla’dan. Bu topraklar yıllardır hep kadın yönetimi hakimiyeti ile yönetildi. Antik çağda Karya Prensesi, Cumhuriyet döneminde 1970’li yıllarda ilk kadın senatör, ilk kadın vali bu topraklara hizmet etti.  20 yıldır Muğla’mızı temsil eden bir kadın vekilin olmayışı üzücü bir durum. Artık Muğla siyasetine kadın eli değmesinin zamanı geldi. 81 yıldır kadınlara tanınan seçme ve seçilebilme hakkından Muğla sadece bir tane kadını Meclis’e gönderebilmiş. Bu gerçekten çok vahim bir durum. Bu dönem inşallah 1 Kasım seçimlerinde şeytanın bacağını kırarak Muğla’dan, Muğlalı kadınları temsil eden bir kadın vekilimiz olmalı.”

Mustafa İnci Elvan Göçer Milletvekili Olursa Muğla İçin Ne Değişecek?

Elvan Göçer“ Öncelikle gençlerimiz için iş istihdamı sağlayabilecek projelerin hayata geçirilmesinde elimden gelen çabayı göstereceğim. “Bacasız Sanayi” olan turizm sektöründen Muğla’mız sadece yaz mevsiminde faydalanabiliyor. Turizmi, Muğla’mız da 12 aya yaymak için gerek vatandaşımızla gerek turizmcimizle gerek büroklaratlarımızla gereksede teşkilatlarımla birlik ve beraberlik içinde projeler üreterek, bu projeri kağıt üstünde bırakmak yerine hayata geçirmek için her türlü gayreti göstereceğiz. Çünkü Muğla’m her şeyim en iyisini hak ediyor. Muğla’nın en büyük sorunu Ankara’da bir lobisinin olmayışı. Muğla için hazırlanan projelerin Ankara bürokrasisinin tozlu raflarında kalmasına müsaade etmeyeceğiz. Ama bunu sadece ben değil biz yapacağız ve biz başaracağız.”

Bu haber toplam 467 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.