Göçmenler Cezaevinde Toplanacak

Göçmenler Cezaevinde Toplanacak
Muğla’nın ula ilçesinde bulunan ve kapatılan açık cezaevi mülteciler ve göçmenler için geri gönderme merkezi olarak kullanılacak. Muğla Valiliği...

Muğla’nın ula ilçesinde bulunan ve kapatılan açık cezaevi mülteciler ve göçmenler için geri gönderme merkezi olarak kullanılacak. Muğla Valiliği cezaevinin geri gönderme merkezi olması için İç İşleri Bakanlığına yazı yazdı. Ula Belediye Başkanı Ümit Karaarslan “ biz eski cezaevinin öğrenci yurdu yapılmasından yanayız. Ula küçük bir ilçe. Buraya sığınmacı ya da mültecilerin gelmesi ilçenin huzurunu bozacaktır” dedi.

Cezaevi 120 Kişilik

Muğla’nın Ula ilçesinde bulunan açık ceza evi 120 kişilik. 2014 yılına kadar açık olan ceza evindeki mahkumların hepsi Yatağan Çaybükü Açık Cezaevine nakledildi. Ula Açık Cezaevi 2014 yılından buyana boş.  Ula’daki cezaevinin kapatılmasının ardından hazineye geçen arazinin kullanım hakkı, geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’ne tahsis edildi. Yıllarca cezaevi olarak hizmet veren Ula Cezaevi tadilatı yapılarak Geri Gönderme Merkezi yapılacak.

Vali İnceleme Yaptı

Muğla Valisi Amir Çiçek, Ula Kaymakamı Ali Yılmaz, Göç İdaresi Müdürü Recep Batu ve kurum müdürleri eski cezaevini yerinde inceledi. Vali Çiçek, “Burada hizmet öncelikli ve bölgeye katkı sağlayacak bir kullanım alanı inşa etmemiz gerekmektedir. Atıl olan bu binanın kamu hizmeti için biran evvel faaliyete geçmesi gerekmektedir” dedi.

Belediye Başkanı İstemiyor

Ula Belediye Başkanı Ümit Karaarslan “ Ulu küçük bir ilçe. Cezaevinin geri gönderme merkezine çevrilmesini istemiyoruz. Küçük olan ilçemize sığınmacı ya da gözmenlerin gelmesi ilçede huzurun bozulmasına neden olacaktır. Sığınmacı ya da gözmenlerden dolayı büyük illerin yaşadığı sorunları biliyoruz. Aynı sorunların ilçemizde yaşanmasını istemiyoruz. Biz kapatılan ula Açık Ceza Evinin restore edilerek öğrenci yurdu yapılmasını istiyoruz” dedi.

Mustafa İnci

Bu haber toplam 576 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.