Gökbel aday adaylığını açıkladı

Gökbel aday adaylığını açıkladı
Muğla CHP’de ön seçim isteği ile Çoban Ateşi’ni yakan 18. Dönem Muğla Milletvekili Musa Gökbel katıldığı bir televizyon programında 2014 yılında...

Muğla CHP’de ön seçim isteği ile Çoban Ateşi’ni yakan 18. Dönem Muğla Milletvekili Musa Gökbel katıldığı bir televizyon programında 2014 yılında yapılacak olan Büyük Şehir statülü seçimde örgütten ve CHP tabanından gelen ısrarlar üzerine aday olduğunu resmen açıkladı.

Gökbel, “AKP tarafından çıkarılan Büyük Şehir Yasası riskleri, tehlikeleri ve yasal anlamda yanlışlıkları da içermektedir. Ancak ne olursa olsun sonuçta bu çocuk bizim kucağımıza doğdu ve biz buna sahip çıkmak zorundayız.  Biz bu prematüre çocuktan bir olimpiyat şampiyonu yaratma iddiasındayız” dedi.

Muğla CHP Büyük Şehir Belediye Başkan Aday Adayı Musa Gökbel, büyük şehir statüsü ile gelen yeni yönetim şekli ile ilgili olarak yaklaşık 25 kişilik bir ekibin uzun süredir çalıştığına dikkat çekerek, “ Ben şimdi çok açık ‘hodri meydan’ diyorum. Kime? Ben kendi partimdeki arkadaşlarıma rakiplerime değil tüm siyasi partilere “hodri meydan” diyorum. Yerel seçimlere daha bir yıl var şimdiden biz seçimleri kazandığımız gün ne yapacağımızı biliyoruz, projelerimizle buna hazırız” dedi.

Muğla CHP’de ön seçim isteği ile Çoban Ateşi’ni yakan 18. Dönem Muğla Milletvekili Musa Gökbel katıldığı bir televizyon programında 2014 yılında yapılacak olan Büyük Şehir statülü seçimde örgütten ve CHP tabanından gelen ısrarlar üzerine aday olduğunu resmen açıkladı. Katıldığı televizyon programında büyük şehir yasası ve adaylığı konusunda bir dizi açıklama yapan Muğla CHP Büyük Şehir Belediye Başkan Aday Adayı Musa Gökbel, Muğla CHP Örgütleri tarafından İl Danışma Kurulu’nda aldığı ön seçim kararının tarihi bir karar olduğunu belirterek şunları söyledi:

“ Çoban Ateşi ile başlayan süreçte tüm örgütler belediye başkanlarının ön seçimle belirlenmesi konusunda ortak karar aldılar ve bu karar genel merkeze taşındı. Bunun öncesinde yenilikçi- klasikçi, eskici-yenici derken Muğla CHP’si örgütlüğünde bir tatminsizlik vardı. Örgüt tüm bunların çözümünü de bizden istedi. Dediler ki sen siyasetin duayenisin, ağabeyisin, bu durumu çöz. Bu durumdan çıkışın bir tek yol vardı. Cumhuriyet Halk Partisi’ni kendi gerçek kodlarının üzerine oturtmak. Yapay ilişkilerden sıyırtmak. Muğla’da CHP’nin 23 bin üyesi var ve biz tüm üyelerin aktif olacağı bir yöntemi inşa etmeye çalıştık. Bununla ilgili yaptığımız çalışmalarda röportajlarda yerel basında ve yayınlarda bu hareket Çoban Ateşi sıfatı ile yer aldı. Bu benim kullandığım bir cümleydi. Herkes o kadar umutsuzdu. Parti karar almış merkez yoklaması ile aday belirleyecek. Partideki görev yapan belediye başkanlarımız hepsi statik bir hal almış, aşağıdaki insana dokunmaktan vazgeçmiş, yukarıda atama yetkisine sahip olanlar kendilerini beğendirmekle meşguller. Ben kalktım bu çerçeve içerisinde tespitlerle çözümü Muğla siyasetinin önüne attım. Sonuçta Muğla’dan yakılan Çoban Ateşi; Mersin’den, Edirne’den, Eskişehir’den, Afyon’dan velhasıl Türkiye’nin her yerinde bir hareketlilik başlattı. Çoban Ateşi, küllerin içindeki kıvılcım yeniden parlamaya, heyecan yaratmaya, insanlarda umut olmaya başladı. Çoban Ateşi önce Muğla’nın her yerini sardı. İlçe yönetimindeki arkadaşlarımız, il yönetimindeki arkadaşlarımız bu heyecanla birlikte bu heyecanı yaratan ağabeyleri Musa Gökbel’i partiye davet etme ihtiyacı duydular.  Beni yönetim kuruluna davet ettikleri zaman açık konuştum. Benim tekrar CHP ye girmek gibi bir ihtiyacım yok. Ama siz benim gelişimi CHP’ ye bir şeyler katacağını inanıyorsanız ben hiçbir gün görevden kaçmadım. Bu benim için yine bir görevdir. Ben zaten Cumhuriyet Halk Partili’yim. Benim partiye katılış sürecim bu çerçeve içerisinde gelişti”

“ELEŞTİRMEK YERİNE NE YAPABİLİRİZE BAKMAK GEREK”

Büyük Şehir ile ilgili çalışmaların yaklaşık 1 yıl önce başladığına dikkat çeken CHP Büyük Şehir Belediye Başkan Aday Adayı Musa Gökbel, bütün şehir yasasının konuşulmaya başlandığı süreçte hiç kimsenin elinde bu kaynaklar yokken ve kimsenin bu konuda bir fikri bulunmazken bu konudaki kaynaklara ulaştığını ve çalışmalara başladığını ifade etti. Gökbel, “Büyük Şehir Yasası’nın eleştirilecek bir çok noktası var. Ama artık eleştirmenin şu anda hiçbir kıymeti harbiyesi yok. Var olan bu yasayı en pozitif şekilde nasıl kullanabilmenin dışında siyasetçilere hiçbir seçenek kalmaz.  Muğla’nın her yerinde doğal olarak bütün şehir handikapları konuşuluyor. Kiminle? Örgütlerle. Ben hiçbir yere gitmedim benim gittiğim her yer çağrıldığım yerdir. Çağırıldığım yerlerde de bunlar konuşuldu. Hem bizim hem de rakip siyasi partilerden siyasetçiler, onca belediye başkanları ve milletvekillerinin yani hiç kimsenin bu yasaya benim hâkim olduğum kadar, benim öğrendiğim kadar, benim çalıştığım kadar hazır olmadığı gibi bir sonuç çıktı. Akyaka’da, Muğla Merkez’de, Yatağan’da, Fethiye’de, Ortaca’da, Datça’da bu çıktı. Bu toplantılara katılan arkadaşlarımız “Abi aday olsana” demeye başladılar” dedi.

“YÖNETİM MODELİ FARKLI”

Bütün şehir statülü seçimlerde büyükşehir belediye başkanlığı makamına ulaşmanın zorluklarına dikkat çeken Başkan Aday Adayı Musa Gökbel, aday adayı olacak siyasetçileri uyardı. Gökbel, “Bu konuya meraklı tüm siyasetçi arkadaşlarımı şiddetle uyarıyorum. Gelecek sene bugünlerde üç aşağı beş yukarı Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı belli olacak. Ertesi gün büyükşehir bordrosunda kimin ne olduğunu bilmediği yaklaşık 5 bin personeli olacak. Bu personelin bin tanesi il genel meclisi, il özel idaresindeki personel olarak geçecek. Bu personelin tüm belediyelerdeki su işleri, kanalizasyon işleri, mezarlık işleri, garaj otopark işleri, liman işletme işleri, itfaiye işlerindeki personeli büyük şehrin bordrosunda olacak. Büyükşehrin yetkisini kullanabileceği yer Turgutreis’le, Fethiyenin Eşen’i. Kilometre olarak 385 kilometre. Bakın Ankara’dan çıkıp 385 kilometre giderseniz 4 il geçersiniz. İstanbul’a varırsınız. Alan geniştir, coğrafya dağınıktır. Mesela Yalıkavak’ın su projesi ile Göltürkbükü’nün su projesi aynı değildir. Ya da kanalizasyonu aynı değildir. 398 köyümüz var. Bunların 5 tanesinde kanalizasyon sistemi var. Geriye kalanında hiç birinin hiç bir şeyi yok. Benimle başlayan ve şu anda sayısı 25’e ulaşan program düzenleyen bir ekiple bu yasanın getirdiği haklar, bu yasanın getireceği imkânlar, bu yasanın getirdiği fırsatlar, bu yasanın uygulamasında doğabilecek risklerle ilgili olarak aylardır çalışıyoruz” diye konuştu.

AKP tarafından çıkarılan Büyük Şehir Yasası’nın riskleri, tehlikeleri ve yasal anlamda yanlışlıkları olduğunu belirten Gökbel, “Ancak ne olursa olsun sonuçta bu çocuk bizim kucağımıza doğdu ve biz buna sahip çıkmak zorundayız.  Biz bu prematüre çocuktan bir olimpiyat şampiyonu yaratma iddiasındayız.” dedi.

Bu haber toplam 552 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.