Gökyüzü renklendi

Gökyüzü renklendi
Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün Muğla’nın Ula İlçesine bağlı Akyaka beldesinde 14’üncü uçurtma şenliği düzenledi. Şenlikte...

Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün Muğla’nın Ula İlçesine bağlı Akyaka beldesinde 14’üncü uçurtma şenliği düzenledi. Şenlikte 200 uçurtma gökyüzünü renklendirirken yuva’da kalan çocuklar ve Akyaka’ya akın eden aileler deniz, kum ve güneşin keyfini çıkardılar.

Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Akyaka’da 200 uçurtmayı gökyüzüne gönderdi. Merkez ve Fethiye’den genel yuva çocukları ile Akyaka’ya akın eden aileler hem etkinliğe katıldılar, hem de sıcak havada fırsat bilip denizde yüzdüler.

Sahil kenarında düzenlenen etkinliğe Muğla Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt, İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, İŞ-KUR Müdürü İlyas Sarıyerli, Vali Hüseyin Aksoy Çocuk Yuvası ve Fethiye çocuk yuvasında bulunan çocuklar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlikte Halk oyunları ekibi Muğla zeybeği oynarken Halk sanatçısı Mustafa Selçukoğlu konser verdi.

Konserin ardından yuva ve katılımcı çocuklar arasında engel geçme, merdivenli, zig yağlı koşu yarışı ve füze atma yarışları yapıldı.

Etkinliğin amacı yuva çocuklarını halkla buluşturmak olduğunu belirten Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, “Uçurtma şenliğimizin bu yıl 14’üncüsünü düzenliyoruz. Şenlikteki amacımız yuva çocuklarımızı halkla bütünleştirerek onların özgüvenlerini oluşturmak. Ayrıca etkinlikte yuva çocuklarımız ve dışardan katılan çocuklarla birlikte çeşitli yarışmalar yaparak onları bir birleri ile tanıştırıyoruz. Bu sayede hem becerilerini arttırıyorlar hem de yeni arkadaşlar edinerek kendilerine olan özgüvenleri artıyor. Bugün burada sadece uçurma şenliği değil yuva çocuklarımı hocalar eşliğinde denize girmelerinde sağlıyoruz” diye konuştu.

Bu haber toplam 587 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.