GONCA KÖKSAL: ““ÇEVREYE VE DOĞAYA ZARAR VERECEK HİÇBİR PROJEYE ONAY VERMEYECEĞİZ”

GONCA KÖKSAL:  ““ÇEVREYE VE DOĞAYA ZARAR VERECEK HİÇBİR PROJEYE ONAY VERMEYECEĞİZ”
 YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ
CHP’den Menteşe Belediye Başkanlığına aday adayı olduğunu açıklayan Muğla Büyükşehir ve Menteşe Belediyesi Meclis üyesi Gonca Köksal, basın açıklaması yaparak, “Muğla’mızın bir evladı olarak, şehrimle ilgili büyük hayallerim ve ideallerim var” diyerek projelerini anlattı.

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Menteşe Belediye Başkan aday adayı olan Gonca Köksal, basın açıklaması yaparak projelerini anlattı.

“Muğla’mızın bir evladı olarak, şehrimle ilgili büyük hayallerim ve ideallerim var” diyen Köksal, açıklamasında, Menteşe için 3 projesi olduğunu anlattı.

Köksal, açıklamasında şunları söyledi:

“Muğla’mızın bir evladı olarak, şehrimle ilgili büyük hayallerim ve ideallerim var. Bana burada, bu konuşmayı yapma gücü veren tek şey bu hayallere ve hedeflere duyduğum derin inanç ve eminliktir. Benim gücüme güç katacak olan tek şey ise, benimle aynı hayalleri kuran, bu şehre bu insana inanan, Menteşe'nin Türkiye’ye hatta dünyaya örnek bir şehir olabileceğine inanan siz değerli insanların varlığıdır. Bize bırakılmış olan iki büyük mirasımız var. Bu mirasın ilki Atamızın rehber olarak bize bıraktığı ilkeleri, partimizin bayrağında da simgeleşen. Bizler bu mirasa, kararlılık, sağduyu, çalışkanlık ve özveriyle dört elle sarılacağız. Diğer mirasımız Muğlamız. Bizler Türkiye’nin en güzel coğrafyasında, en verimli topraklarında, tarihiyle, doğasıyla, kültürüyle, insanıyla yüksek potansiyele sahip olan Muğla’da yaşıyoruz.”

whatsapp-image-2023-12-01-at-16-50-47-1.jpeg

“BEN BU ŞEHRİN POTANSİYELİNE İNANIYORUM”

Öncelikle bu iki mirasa sonuna kadar sahip çıkacağız. Meslekte 20 yıl, Belediyecilikte 10 yıllık aktif çalışmalarım boyunca hem bol bol gözlem yapma fırsatım oldu hem de öğrendiklerimi en güzel şekilde nasıl hayata geçireceğimin tasarımını yaptım. 2024 yılı itibariyle hayallerimi ve ideallerimi, edindiğim bilgi ve tecrübelerle harmanlayıp bu potansiyeli gerçekleştirmek için sizlerin desteğini istiyorum. Ben bu şehrin potansiyeline inanıyorum ve artık iş üretelim istiyorum, çalışalım istiyorum. Bu potansiyeli gerçekleştirmek için iş üretmekten başka hiçbir yol yoktur. Artık devir değişiyor. Dünya başka bir yere gidiyor ve bizim hıza ihtiyacımız var. Devir, siyasi çekişmelerle, güç savaşlarıyla vakit kaybetme devri değil. Artık bunlardan hepimiz sıkıldık.

whatsapp-image-2023-12-01-at-16-50-47.jpeg

“MENTEŞE İÇİN 3 HEDEFİMİZ VAR”

Bizim, Menteşe için 3 hedefimiz var. Bu hedefler gerçekleştiğinde şehrimiz Türkiye’ye örnek olacak, belediyecilik alanında parmakla gösterilecek bir şehir haline gelecek. Size bunun sözünü veriyorum. Çok çalışmak gerekecek, çok kafa yormak gerekecek ama bunu başarmak mümkün ve bizim elimizde.

İlk Hedefimiz 4T ile ekonomik kalkınma: Turizm, ticaret, tarım ve teknoloji ile şehrimize tertemiz bir kazancı getirecek, Menteşe’mizi zenginleştirecek ve şehrimizi parlatacak olan bu 4 başlıkla ilgili planlarımız ve projelerimiz hazır. Zaman içinde bunların hepsini başlık başlık sizlerle paylaşacağız. Menteşemiz güçlü yerel markalarıyla ve dünya standartlarında ürünlerle, pazarda yerini alacak. Turizm, kıyı turizminin ötesine geçerek sağlık, spor, gastronomi, doğa, kültür ve sanat alanına taşınacak. Şehrimiz teknoloji firmaları için de cazibe merkezi haline gelecek. (Teknoparkı aktif hale getireceğiz. Teknoloji firmalarının ihtiyacı olan altyapı çalışmalarını yapmak, doğal güzellikler içinde konuşlandırmak, genç girişimcilere teşvik)

İkinci Hedefimiz liyakatli kadrolarla verimli bir şekilde çalışan, iş üreten, çözüm üreten, problem çözen, vatandaşına kulak veren bir Belediye olmak. Belediye olarak en öncelikli işimiz ve görevimiz vatandaşların şikâyetlerini hızlıca gidermek olacak. Ve bu yolda daha iyi hizmet vermek için teknolojiyi kullanacağız. Bugün artık hepimizin elinde olan telefonlara yüklenecek olan Belediye uygulaması üzerinden, herkes günlük hayatında yaşadığı veya şahit olduğu bir sorunu anında fotoğraflayıp belediyemize iletebilecek. Belediyemizin ilgili birimleri iletilen sorunlarla ilgili kesin sonuçlar üretecek ve en hızlı şekilde harekete geçecek. Menteşe Belediyesi olarak kulağımız her daim halkta olacak.

Üçüncü Hedefimiz, refah düzeyi yüksek, medeni bir şehir. Kendi kültürüyle kendi renkleriyle dünya sahnesinde yerini alan bir şehir olmak.

”ÖNCELİKLE KATILIMCI VE SOSYAL BİR BELEDİYE OLACAĞIZ”

Bu hedef için öncelikle katılımcı ve sosyal bir belediye olacağız. Şehrimizle ilgili alınacak kararları halk ile birlikte, ortak akılla alacağız. Hepimizi ilgilendiren ve her birimizin günlük hayatını etkileyecek olan kararların süreçlerine STKlar ve vatandaşlarımızı dâhil edeceğiz. Soracağız, danışacağız, dinleyeceğiz, anlayacağız, anlatacağız. ‘Ben yaptım oldu’ anlayışını bitereceğiz. Üniversite Yerleşkesi - Kötekli ve şehir merkezi arasında doğru akışı ve dengeyi kuracağız. Şehrin iki bölgesi ahenkli bir bütün oluşturacak ve bizler ve çocuklarımız Üniversiteli bir Şehirde yaşamanın keyfini süreceğiz. Üniversiteli genç arkadaşlarımız da Muğla’da yaşamanın keyfini sürecek. Zengin ve hala canlı olan Arasta’mızı daha da canlandıracağız. Eski Muğla yerleşkesi, Saburhane, Tabakhane bölgesini ve Karabağlar Yaylasını ve köylerimizi kapsayan turistik güzergâhlar belirleyip bu alanlarda lokal projeleri hayata geçireceğiz.

whatsapp-image-2023-12-01-at-16-50-48.jpeg

“ÇEVREYE VE DOĞAYA ZARAR VERECEK HİÇBİR PROJEYE ONAY VERMEYECEĞİZ”

Kent meydanı ve Kurşunlu Cami yanında bulunan meydanı ihtiyaçlarımız doğrultusunda düzenleyeceğiz, proje yarışmaları yapılarak ve sonuçlar halkımızın beğenisine ve tercihine sunularak keyifli ve rahat vakit geçirilebilecek şekilde düzenlenecek.

İklim değişikliği ve tüm afetlere karşı hazırlıklı ve dirençli bir kent olacağız. Afet öncesi, afet anı ve sonrası için hazırlıklarımızı bugünden tamamlayacağız.

Çevreye ve doğaya zarar verecek hiçbir projeye onay vermeyeceğiz.

Bu hedeflerin hepsini hep birlikte bir bir hayata geçireceğiz. Bunları hayata geçirirken de ulusal ve uluslararası hibe ve fonları kullanarak belediye bütçesindeki yükü hafifleteceğiz.

Menteşe’mizin her sokağını, her mahallesini her köyünü dinamik ve üretken bir çalışma anlayışıyla güzelleştireceğiz, geliştireceğiz.

Ben, bugün, hepimizin yaşamayı hak ettiği bir Menteşe’ye hayat vermek için sizlerin inancı ve desteğiyle Menteşemize, evimize kadın eli değsin diyorum.

Bu yüzden Menteşe’mize Belediye Başkanı olarak hizmet etmeye talip olduğumu açıklıyorum.”

Bu haber toplam 173 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.