Gonca Köksal: “Çiftçimizi; üretimden pazarlamaya destekleyeceğiz”

Gonca Köksal: “Çiftçimizi; üretimden pazarlamaya destekleyeceğiz”
CHP Menteşe Belediye Başkan Adayı Gonca Köksal, seçim çalışmaları kapsamında Algı ve Yerkesik Yeniköy mahallelerinde halkla buluştu. Ziyaretlerinde yoğun ilgiyle karşılanan Köksal, “Verimli topraklarımızdaki üreticimizin zenginleşmesi için nerede ne yetişir bilimsel yöntemlerle tespit ederek, üreticimize gübre ve fide desteği vereceğiz” dedi.

Seçim ziyaretleri kapsamında Algı ve Yerkesik Yeniköy mahallelerinde vatandaşlarla buluşan Köksal, kırsal kalkınma hamlesini hayata geçireceklerini ve belediye olarak üreticiyi her alanda destekleyeceklerini ifade etti. Köksal, “Çok zengin çok bereketli topraklarımız var. Kırsal kalkınma projemiz ile öncelikle tüm Menteşe’nin toprak analiz haritasını çıkaracağız. Bilimsel verilerle Menteşe’de nerede ne yetişmesi uygun bunu tespit edeceğiz. Üreticimizi, toprak analizinin ekonomik gideri konusunda Belediye olarak destekleyeceğiz. Yapılan analizler sonucunda üreticimize diyeceğiz ki; burada şu ürünü şu koşullarda yetiştirelim. Ürün yetiştirme sürecinde üreticimize gübre ve fide desteği de vereceğiz” dedi.

“BELEDİYEMİZ İŞLETMELERİNDE YEREL ÜRETİCİNİN ÜRÜNLERİ KULLANILACAK”

Ürünlerinin pazarlanmasını belediye olarak organize edeceklerini belirten Köksal, “Sizlerin ürünlerinin nasıl pazarlanacağını da biz organize edeceğiz. Başta belediyemizin tesislerinde ve işletmelerinde siz yerli üreticilerden aldığımız ürünleri kullanacağız. Ayrıca ürünlerin çeşitli pazarlara sunulması için çalışmalar yapacağız. Yani üreticimizin ürünü elinde kalmayacak” diye konuştu.

“BUTİK ZEYTİNYAĞI TESİSİ AÇACAĞIZ”

Polifenol oranı en yüksek en kaliteli memecik zeytininin bölgede yetiştiğini kaydeden Köksal, “Biz üreticimizin ürettiği bu zeytini, zeytinyağını işleyip pazarlamak için öncelikle butik bir zeytinyağı tesisi açacağız. Sadece işletmek için değil, bu iş nasıl yapılır üreticimize göstermek için. Daha sonra kooperatifleşmeyi destekleyeceğiz. Bizim zeytinyağımız o kadar kaliteli ki; bir litrenin onda biri olan küçücük bir şişesi Bin TL’ye satılıyor. Sofranın yanı sıra ilaç ve kozmetik sektöründe kullanılıyor. Biz üreticimiz ile birlikte neden bunu başaramayalım” dedi.

Köksal konuşmasının ardından vatandaşların talep ve önerilerini dinleyerek notlar aldı.
Köksal’a mahalle ziyaretlerinde Seçim Komitesi Başkanı Erol Kutlay, İlçe Başkanı Nail Kızıl, meclis üyesi adayları ve partililer eşlik etti.

Kaynak:HABER MERKEZİ

Bu haber toplam 61 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.