Gonca Köksal; “Kıyı bandında imar planını hayata geçirerek kaçak yapılaşmayı önleyeceğiz”

Gonca Köksal; “Kıyı bandında imar planını hayata geçirerek kaçak yapılaşmayı önleyeceğiz”
 MUHABİR
CHP Menteşe Belediye Başkan Adayı Gonca Köksal, seçim çalışmaları kapsamında Turnalı, Akbük ve Gökçebelen mevkileri ile Zeytinköy ve Dağpınar mahallelerinde vatandaşlarla bir araya geldi. Ziyaretlerinden vatandaşların öneri ve taleplerini dinleyen Köksal, “Bu bölgemizdeki en büyük sorun bölgenin bir imar planı olmaması. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile görüştük, koruma amaçlı imar planı yaparak, tüm teknik ekibimizle birlikte bu planın hayata geçmesi için çalışacağız” dedi.

Turnalı, Akbük ve Gökçebelen mevkilerinde vatandaşlarla bir araya gelen Köksal, imar planı ve kaçak yapılaşma ile ilgili kendisine yöneltilen sorular üzerine, “Menteşe’nin 16 kilometrelik kıyısı olan tek bölge burası. Burası bizim gözbebeğimiz. Maalesef birçok sorun yüzünden bu bölge bir imar planına sahip değil. Bölgede imar planı yapma ve onaylama yetkisi belediyemizde değil. Değil imar planı, yol bile yapamıyoruz yetkimiz olmadığı için. Ancak biz ‘yetkimiz yok bir şey yapamıyoruz’ demeyeceğiz. İmar planı yapma ve onaylama yetkisi her ne kadar bakanlıkta olsa da biz Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile gerekli görüşmeleri yaptık.

Size teknik destek de verelim ekibimiz hazır, çalışmayı hızlandıralım yeter ki bölgemizin koruma amaçlı imar planı onaylansın dedik. Seçimden sonra bu koruma amaçlı imar planını hayata geçirmek için çalışacağız. Böylece kaçak yapılaşmanın da önüne geçilerek bölgemizin doğallığını koruyamaya çalışacağız” dedi.

“BÖLGEDE YERLEŞİK ALAN SINIR TESPİTİ YAPILACAK”
Gökçebelen bölgesinde yerleşik alan sınırı olmadığını ifade eden Köksal, “Bölgemizdeki en temel sorun imar planı sorunu. Ben Meclisteki İmar Komisyonu üyelerimle birlikte daha önce Zeytin mahallemize gelerek incelemelerde bulunduk ve yerleşik alan sınır tespitini yaptık ve onaylandı. Tıpkı Zeytin Mahallemizde olduğu gibi, tüm kıyı bandımızda nerede yerleşik alan sınırı yoksa biz geleceğiz, inceleme yapıp tespitlerde bulunarak yerleşik alan sınırlarımızı belirleyeceğiz” dedi.
Köksal’a ziyaretlerinde İlçe Başkanı Nail Kızıl, önceki dönem milletvekillerinden Süleyman Girgin, Mürsel Alban ve partililer eşlik etti.

Bu haber toplam 112 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.