Görevin Ne Olduğunu Biliyorduk

Görevin Ne Olduğunu Biliyorduk
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kaldığı otele silahlı saldırı düzenleyen suikast timinin içinde olan Binbaşı Taner Berber suçunu itiraf etti. Berber’in...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kaldığı otele silahlı saldırı düzenleyen suikast timinin içinde olan Binbaşı Taner Berber suçunu itiraf etti. Berber’in ifadesinde ‘ göreve giderken görevin ne olduğunu biliyorduk. Tüm emirleri Tümgeneral Gökhan Sönmezateş’ten aldık’ dedi.

Kuzu İle Aynı Helikopterdeydi

15 Temmuz darbe akşamı İzmir Çiğli 2’inci Ana Jet üssünden 4 helikopterle havalanan 37 darbeci asker Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kaldığı otele gitti. Otel saldırısında Çiğli İmamı olarak bilinen paşa lakaplı Zekeriya Kuzu ile aynı helikopterde olan Binbaşı Taner Berber ve Astsubay Ömer Faruk Göçmen Muğla emniyetinde tamamlanan ifadelerinin ardından savcılığa sevk edildi.

50 Kişilik Malzeme Hazırlandı

Binbaşı Taner Berber ifadesinde ‘İzmir Çiğli 2’inci Ana Jet üs komutanı Ramazan Elmas beni ve Astsubay Zekeriya Kuzu’yu paraşüt deposuna çağırdı. Gökhan Paşa’nın bir operasyona katılacağını kendisine destek vermemiz gerektiğini söyledi. 50 kişilik gerekli malzemelerin hazır olduğunu söyledi. Bize deniz kenarında gökyüzünden çekilmiş bir fotoğraf gösterdiler. PKK’nın üst düzey bir sorumlusunun burada kaldığını onu paket yapıp geleceğimiz söylendi” dediği öğrenildi.

Gökhan Paşa ‘Cumhurbaşkanını alıp gelin’ dedi.

Binbaşı Berber “Daha sonra yanımıza Gönkan Paşa (Gökhan Sönmezateş) geldi. İstanbul’dan 14 kişilik bir ekip gelecek. Gelecek olan ekip işi detayıyla biliyor. Gelecek olan ekibe destek vereceksiniz dedi. Bir süre sonra içerisinde 14 kişinin olduğu helikopter geldi. Hepsi kamuflaj giymişti. Gelen ekibin üzerinde teçhizat yoktu. Helikopterden inen Şükrü Binbaşı gelen ekibe teçhizatları alın emrini verdi. Biz helikopterlere binerken bir tartışma yaşandı. Tartışma sonrasında  Tümgeneral Gökhan Sönmezateş bağırarak ‘ Ben Genelkurmay Başkanı adına buradayım. Cumhurbaşkanını alıp geleceksiniz’ dedi.

Her Şeyden Haberimiz Vardı

Marmaris’e giderken Cumhurbaşkanını almaya gittiklerini bildiklerini söyleyen Berber “ helikopterlere binerken herkes nereye ve niçin gidildiğini biliyordu. Marmaris’e geldiğimizde Şükrü Binbaşı bizlere ‘helikopterlerden birisi alçak mesafede havada kalacak. Bize ateş açan olursa karşılık verecek’ talimatı verdi. Aşağıya indiğimizde duvarların arkasına saklanarak otele girdik. Bir anda çatışma çıktı. İçeri girdiğimizde Şükrü Binbaşı polisleri yere yatırıp ellerini arkadan kelepçelemişti. Daha sonra Astsubay Kıdemli Başçavuş Zekeriya Kuzu otelin lobisine gelerek ‘ nerede o nereye sakladınız onu’ diye bağırdı. Cumhurbaşkanın otelde olmadığını öğrenince otelin arkasından ormanlık alana kaçtık’ dedi.

Teslim Olmak İstedik

Binbaşı Berber ifadesinde “ ormanlık alan içerisine kaçtığımızda ikinci gün Şükrü Binbaşının ekibiyle buluştuk. Teslim olalım dedik. Şükrü Binbaşı ‘biz teslim olmayacağız. Teslim olursak bizi öldürürler’ dedi. Daha sonra Şükrü Binbaşının ekibi bizden ayrıldı” dediği öğrenildi.

Mustafa İnci

Bu haber toplam 1391 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.