GÖSTERGELERLE MUĞLA (1)

GÖSTERGELERLE MUĞLA (1)
2013 yılı adrese dayalı nüfus kayıt sistemi sonuçlarına göre ilin nüfusu 866.665'tir.Emekli kenti olarak bilinen Muğla'da genç nüfus ağırlığı dikkat...

2013 yılı adrese dayalı nüfus kayıt sistemi sonuçlarına göre ilin nüfusu 866.665'tir.Emekli kenti olarak bilinen Muğla'da genç nüfus ağırlığı dikkat çekici oranda il nüfusunun % 33'u. (Bu orandaki nüfus 25 yaşın altındadır.)

Sonucun böyle çıkmasında muhakkakki Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencilerinin de payı büyüktür. Muğla nüfusu içinde 290 bin 25 yaş altı eğitim alan genç var demektir.

Bu veri; Öğrenci hizmetleri ve güvenliği ile ilgili önemli yatırım planlamasını gündeme getirmekte. Barınma, ulaşım, boş zaman değerlendirme, yeme içme, kişisel hijyen vb. konularda yerel yönetimlere, başta büyük şehir belediyesi olmak üzere ilçe belediyelerine ve girişimcilere önemli görevler yüklemekte.

Eğitim yatırımı yapacak girişimcilerde bu anlamda desteklenmelidir.

Ayrıca verilerde dikkat edilecek bir diğer konu; Nüfus ve konut araştırmasına göre Muğla ilinde ısıtma sistemi kat kaloriferi olan hane halkı % 1.8 değeri ile Türkiye ortalamasının (% 25.6) çok altında. Yine Muğla'da içinde tuvaleti olan konut % 90.2, içinde banyo olan konut % 97.5.

Tuvaleti içerde olmayan % 10'luk nüfusun yaş ortalaması tesbit edilip gerek yerel yöneticiler, gerek sosyal yardımlaşma kurulları, gerek sivil toplum örgütleri % 10'luk ayıbı kapatmalıdır.

Yerel yöneticiler % 100’lük sonuca ulaşmak için hedef belirlemeli.

Hatta bu hedef 2015 yılının sonuna kadar ulaşmayı amaçlamalı. Plan ve programı yapılıp, derhal başlanmalıdır.

Bu devirde evinin dışında banyo ve tuvaleti olan konut sahibinin bulunuyor olması Türkiye'nin batıya açılan penceresine yakışmayan bir manzara.

Bu haber toplam 603 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.