16 Yaşındaki Çocuğu “Fotoğraf Çektin” İddiasıyla Darbettiler

16 Yaşındaki Çocuğu “Fotoğraf Çektin” İddiasıyla Darbettiler
Küçükçekmece’de okul dönüşü yolu kesilen 16 yaşındaki Z.T., bir kadının fotoğrafını çektiği iddiasıyla iki kişi tarafından darbedildi. Burnu kırılan çocuğun davasında sanıklardan biri beraat ederken, diğerine 1 yıl 4 ay hapis cezası verildi. Aile karara itiraz edeceklerini açıkladı.

İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde, okuldan evine dönen 16 yaşındaki Z.T., “fotoğraf çektin” iddiasıyla iki kişi tarafından darbedildi. Burnu kırılan çocuğun davasında sanıklardan biri beraat ederken, diğerine 1 yıl 4 ay hapis cezası verilmesi aileyi tepkiye neden oldu.

Olay, 17 Haziran 2025 tarihinde Küçükçekmece Fatih Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, proje ödevi için gittiği okuldan evine dönen Z.T.’nin yolu, Fırat K. ve Rıdvan C. tarafından kesildi. Bir kadının fotoğrafını çektiği iddiasıyla suçlanan çocuk, iddiayı reddetmesine rağmen iki kişinin saldırısına uğradı. Şüpheliler tarafından darbedilen Z.T., hastaneye giderek darp raporu aldı ve saldırganlardan şikayetçi oldu.

Kanlı kıyafetlerini değiştirip tehdit ettiler

İddiaya göre saldırganlar, darp sonrası kanlar içinde kalan çocuğu önce bir caminin tuvaletine götürerek yüzünü yıkattı. Daha sonra bir giyim mağazasına götürdükleri Z.T.’ye yeni kıyafetler aldıran şüpheliler, kanlı kıyafetleri poşete koydu. Şüphelilerin, çocuğu “Baban duyarsa kalp krizi geçirir, merdivenden düştüm dersin” diyerek tehdit ettiği öne sürüldü.

Telefonunda hiçbir kayıt bulunmadı

Akşam saatlerinde eve dönen Z.T.’nin durumunu fark eden ağabeyi, olayı ortaya çıkardı. Yapılan incelemede çocuğun telefonunda iddia edildiği gibi herhangi bir fotoğraf veya video kaydına rastlanmadı. Ayrıca olayda adı geçen kadının ifadesinde, böyle bir olayın yaşanmadığını söylediği öğrenildi. Mahkemede sanıklardan birinin “Yanlışlıkla kafa attım” şeklindeki savunması ise dikkat çekti.

Mahkemeden biri beraat, diğerine hapis cezası

Davaya ilişkin karar duruşması bugün görüldü. Mahkeme, sanıklardan Rıdvan C. hakkında beraat kararı verirken, Fırat K.’yi ise 1 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı.

Burnundaki kırık nedeniyle ameliyat olmayı bekleyen Z.T. ve ailesi, verilen cezanın yetersiz olduğunu belirterek karara itiraz edeceklerini açıkladı.

Güvenlik kamerasına yansıdı

Öte yandan olay anı, bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, iki kişinin Z.T.’yi yanlarına çağırdıktan sonra darbettikleri görüldü.

Yaşadıklarını anlatan Z.T., “Yolumu kesip bir kadını taciz ettiğimi iddia ettiler. Yapmadığımı söylememe rağmen bileklerimden tutup birkaç kez kafa attılar. Telefonumu zorla alıp galerimi incelediler. Hiçbir şey bulamayınca paniğe kapılıp olayı gizlemeye çalıştılar” dedi.

Bu haber toplam 61 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.