33 Günlük Emekle 90 Bin TL Kazanmak Mümkün

33 Günlük Emekle 90 Bin TL Kazanmak Mümkün
İzmir’in önde gelen incir üretim merkezlerinden Tire’de, 2025 incir sezonu için işçi ücretleri belirlendi.

Tire Ziraat Odası’nın açıkladığı verilere göre, sezon boyunca yatılı olarak çalışan “bekçi” statüsündeki incir işçileri, 33 günlük çalışma karşılığında tam 90 bin TL ücret alacak.

Yeni sezon öncesinde bir araya gelen işçi ücretleri belirleme kurulu, 2025 yılı tarife kararlarını kamuoyuna duyurdu. Buna göre, günlük çırpıcı ve toplayıcı işçilerin ücretleri; dayıbaşı ve nakliye masrafları dahil net bin 700 TL olarak tespit edildi. Özellikle gece gündüz bahçelerde kalan yatılı bekçi işçiler için ise sezonluk ücret rekor seviyeye çıktı.

Tire Ziraat Odası Başkanı Halil İbişoğlu, mevsimsel koşulların incir ağaçlarını zorladığını ifade etti. İbişoğlu, “Bu yıl hava koşulları oldukça zorlu. Ancak sulama imkanı olan üreticilerimiz bu sorunun üstesinden gelmek için yoğun çaba gösteriyor” dedi. İşçi ücretleriyle ilgili de açıklamalarda bulunan İbişoğlu, “’Bekçi’ olarak adlandırdığımız ve sezon boyunca yatılı kalan işçilerimiz 33 gün çalışma karşılığında 90 bin TL ücret alacak. Asgari ücretle kıyaslandığında yüksek görünebilir, fakat bu iş mesai sınırı olmayan, zor ve ciddi tecrübe isteyen bir görevdir” diye konuştu. Ayrıca İbişoğlu, tüm üreticilere bereketli ve verimli bir sezon temennisinde bulundu.

20250726Aw504718

Kaynak:İHA

Bu haber toplam 104 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.