35 milyon TL değerinde altın sikke ele geçirildi
Florida kıyılarındaki Hazine Sahili, yüzyıllardır hazine avcılarını cezbeden bir bölge. 1715 yılında batan İspanyol filosunun kalıntıları, bu bölgeyi dünyaca ünlü bir hazine avı merkezi haline getirmişti. Ancak, bu hazine avında ortaya çıkan karanlık bir sır, herkesi şoke etti.
2015 yılında, 1715 Fleet - Queens Jewels adlı bir şirket, bölgede yaptığı arama çalışmasında önemli bir keşfe imza attı. Şirketin taşeron olarak çalıştırdığı Schmitt ailesi, bir batıkta 101 altın sikke buldu. Ancak, yasal zorunluluklara uymayarak bulduklarının yalnızca yarısını yetkililere bildirdi ve geri kalan 50 sikkeyi sakladı.
Olayın ortaya çıkmasıyla birlikte, ABD'li yetkililer harekete geçti. Schmitt ailesi üyeleri hakkında soruşturma başlatıldı ve kaçak altın sikkelerin bulunması için çalışmalar hızlandırıldı. Bu olay, hazine avcılığı sektöründe büyük bir güven krizi yaratırken, aynı zamanda tarihi eser kaçakçılığıyla mücadelede yeni bir boyut kazandırdı.
Kaynak:Cumhuriyet
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.