36 Günlük Bebeğinin Yanında Öld*rülen Özge Bedir Cin*yet*nde Karar Açıklandı
Burdur’da 35 yaşındaki Özge Bedir’in, 36 günlük bebeğinin yanında bıçaklanarak öldürüldüğü olaya ilişkin davada karar çıktı. Mahkeme, sanıklar Tülay Alan ve Seray Öztürk hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına hükmetti.
Olay, 10 Haziran 2025 tarihinde Burdur merkez Bağlar Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, 22 yaşındaki Tülay Alan ile 25 yaşındaki Seray Öztürk, gönül ilişkisi yaşadığı öne sürülen Adnan B.’nin yaşadığı siteye gitti. İkili, burada Adnan B.’nin eşi Özge Bedir ile görüşmek istedi.
Çıkan tartışmanın büyümesi üzerine Tülay Alan, Özge Bedir’i 36 günlük bebeğinin önünde boğazından ve karnından bıçakladı. Ağır yaralanan Bedir olay yerinde hayatını kaybetti.
İhbar üzerine adrese gelen polis, sağlık ve itfaiye ekipleri, kapıyı açtıklarında Özge Bedir’i evin koridorunda kanlar içinde buldu. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Bedir’in yaşamını yitirdiği belirlendi. Cenaze, otopsi işlemleri için Burdur Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, sanık Tülay Alan hakkında “tasarlayarak kasten öldürme”, “konut dokunulmazlığını ihlal” ve “bıçak veya diğer aletleri izinsiz taşıma ve kullanma” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve ek hapis cezaları talep edildi. Seray Öztürk için “tasarlayarak kasten öldürmeye iştirak”, Adnan B. için ise “tasarlayarak kasten öldürmeye yardım etme” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet istendi.
Burdur 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın üçüncü duruşmasında sanıklar ve taraf avukatları hazır bulundu. Duruşmada son sözleri sorulan sanıklardan Tülay Alan, “Olay anında kendimi savundum” derken, Seray Öztürk “Yapmadığım bir suç için ceza almak istemiyorum” ifadelerini kullandı. Adnan B. ise olayla ilgisi olmadığını belirterek beraatini talep etti.
Mahkeme heyeti, sanık Tülay Alan’ı “kadına karşı kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca “konut dokunulmazlığını ihlal” ve “bıçak veya diğer aletleri izinsiz taşıma ve kullanma” suçlarından toplam 8 yıl 6 ay hapis cezası verdi.
Sanık Seray Öztürk ise “tasarlayarak kasten öldürmeye iştirak” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkûm edildi. Tutuksuz yargılanan Adnan B. hakkında ise beraat kararı verildi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.