60 Kiloluk Balık Yakaladılar, Gelirini Kimsesiz Çocuklara Bağışladılar

Antalya’nın Adrasan turizm merkezinde iki balıkçı, tekneyle çıktıkları avda olta ile dev bir akya balığı yakaladı. 60,5 kilo gelen balık 25 bin TL’ye alıcı bulurken, balıkçıların geliri kimsesiz çocuklara bağışlandı.

Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı Adrasan turizm merkezinde geçtiğimiz gün gerçekleşen olağanüstü bir av, hem balıkçılar hem de kimsesiz çocuklar için unutulmaz bir deneyim oldu. Tekneyle denize açılan Fatih Pala ve Tolga Saç, sıradan bir gün avı beklerken, olta ile dev bir akya balığı yakaladı.

Tartıda tam 60,5 kilo gelen balık, kısa sürede 25 bin TL’ye alıcı buldu. Normalde 15–20 kiloluk bir Kuzu balığı yakalamayı hedefleyen ikili, şansı sayesinde beklenmedik bir avla karşılaştı.

Tolga Saç, yaşadıkları anı şöyle anlattı: “Adrasan koyunda Kuzu balığı avına çıktık. Aslında 15-20 kiloluk bir balık yakalamayı düşünüyorduk. Ama nasibimizde 60 kiloluk bir Kuzu balığı yakalamak varmış. Balığı kısa sürede 25 bin TL’ye sattık. Elde ettiğimiz gelirin tamamını kimsesiz çocuklara bağışladık. Bağışımızın dekontu da bizde mevcut.”

Fatih Pala ve Tolga Saç’ın bu örnek davranışı, sadece balık tutkunları için değil, toplumsal dayanışma ve yardımlaşma konusunda da büyük takdir topladı. İkili, elde ettikleri geliri ihtiyaç sahibi çocukların eğitim, sağlık ve sosyal ihtiyaçlarına katkı sağlayacak şekilde bağışladı.

Adrasan’ın sakin koylarında gerçekleşen bu av, hem bölge turizmine hem de sosyal sorumluluk farkındalığına önemli bir mesaj gönderdi. Balıkçılar, başarıyla sonuçlanan avın ardından, bu tür dayanışma projelerinin devam edeceğini belirtti.

Bu haber toplam 31 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.