7 Farklı Araçtan Parçalarla Toplanan Otomobil Satılmak İsterken Ortaya Çıktı

7 Farklı Araçtan Parçalarla Toplanan Otomobil Satılmak İsterken Ortaya Çıktı
Konya’da ikinci el otomobil almak isteyen bir kişi, 1996 model Toyota Corolla’nın 7 farklı araçtan parçalarla toplandığını öğrenince aracı iade etti. Ekspertiz raporu, aracın ön, arka, tavan ve direk bölümlerinin farklı renkte ve farklı araçlardan olduğunu ortaya koydu.

20250923aw543810-3

Konya’da otomobil almak isteyen A.S., beğendiği 1996 model Toyota Corolla’yı satıcıdan “sadece 2 parça değişmiş” olarak öğrendi. Satıcının daha önce yaptırdığı ekspertiz raporunu göstermesinin ardından aracı yeniden kontrol ettirmek isteyen A.S., aracı başka bir ekspertize götürdü.

Ekspertizde yapılan detaylı inceleme sonucu aracın ön, arka, tavan ve direk bölümlerinin farklı renkte olduğu tespit edildi. Rapor, aracın tavanı ile ön ve arka bölümlerinin birbirinden farklı aynı marka ve model araçlardan alındığını ortaya koydu. Bu bulgular üzerine A.S., aracı satıcıya iade etti.

Oto ekspertiz uzmanı Şenol Uysal, son dönemde artan araç birleştirme olaylarına dikkat çekerek, “Bir aracı 2 değişen diye getirdiler ama inceleme sonucu tüm değişen parçaların sök-tak yöntemiyle takıldığı ve farklı araçlardan alındığı ortaya çıktı. Aracın tavanı farklı, direklerde kesmeler var ve diğer parçaların hepsi çıkma. Bunların tamamını alıcı ve satıcıya gösterdik, ikisi de durumu kabul etti. Aracı almak isteyen kişi almaktan vazgeçti ve teşekkür etti” dedi.

Uysal, araç alacak vatandaşlara ekspertiz yaptırmaları yönünde uyarıda bulunarak şunları söyledi:
“Her şehirde iyi bir usta vardır, mutlaka iletişime geçin. Araç alacak vatandaşlarımız aracını almadan önce ekspertize götürmeli. Ekspertizlerin yorumlarını ve puanlarını değerlendirerek güvenilir hizmet alın. Kurumsal ya da değil, usta iyiyse ekspertiz iyidir; usta kötüyse hangi firmanın adı altında çalışırsa çalışsın, doğru bir inceleme yapamaz.”

Kaynak:İHA

Bu haber toplam 41 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.