8 Yaşındaki Çocuk Yangında Hayatını Kaybetti
Pekmezli Mahallesi'nde meydana gelen olayda, iddiaya göre gece saatlerinde sobanın devrilmesi sonucu evde yangın çıktı. Yangını fark eden aile fertleri kendi imkanlarıyla söndürmeye çalıştı, ancak alevler kısa sürede tüm evi sardı.
İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yangın itfaiye ekiplerince söndürülürken, ailenin 7 üyesi dumandan etkilendi.
Anne Yıldız Özdoğan ve 6 çocuğu Akçakale Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede yapılan tedavide 8 yaşındaki İdris Özdoğan hayatını kaybetti. Diğer aile üyelerinin tedavisinin ise devam ettiği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Sobaların devrilmesi sonucu çıkan yangınlarda her yıl birçok can kaybı ve yaralanma yaşanıyor. Yetkililer, sobaların kurulumundan kullanımına kadar dikkat edilmesi gereken kurallara uyulması gerektiğini vurguluyor.
Kaynak:İHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.