AK Parti Kadın Kolları Yetkilisi, Atatürk’e Yönelik Paylaşımı Nedeniyle Görevden Alındı

AK Parti İzmir’de, kadın kolları yetkilisi Serap Ergani, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım nedeniyle görevden alındı. Ergani, 13 Kasım’da yaptığı paylaşımda, bir kişinin Atatürk paylaşımını kendi hesabından yeniden paylaşarak tepki çekti.
En son haber sitesinde yer alan haberde, Paylaşımda, “Yunan lider Venizelos, 1934 yılında Kemal Atatürk’ü Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterdi. Hani Yunan’ı denize dökmüştü?” ifadelerine yer verilmişti.

AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Emel Dalkıran, Ergani’nin paylaşımına tepki göstererek sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, Ergani’nin görevden alındığını ve Kadın Kolları ile bağının kesildiğini duyurdu.
Dalkıran açıklamasında, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik asla kabul edilemez, partimizin temel ilke ve değerleriyle tamamen bağdaşmayan ifadelerde bulunan Urla Kadın Kolları mensubu Serap Ergani’nin istifası ivedilikle alınmış, Kadın Kollarımız ile bağı kesilmiştir” ifadelerine yer verdi.
AK Parti’den yapılan açıklamada ayrıca, partinin kuruluşundan bu yana milletin ortak değerlerine ve Cumhuriyet’in kurucu liderlerine saygıyı temel ilke edindiği vurgulandı ve bu ilkeye aykırı tutum ve söylemlere müsamaha gösterilmeyeceği belirtildi.
Kaynak:En Son Haber
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.