Ataşehir Belediyesi’ne Yolsuzluk Operasyonu: Başkan Dahil 20 Şüpheli Adliyede

Ataşehir Belediyesi’ne Yolsuzluk Operasyonu: Başkan Dahil 20 Şüpheli Adliyede
İstanbul’da Ataşehir Belediyesi’ne yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltına alınan 20 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler arasında Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel de yer alıyor.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma, belediyede ihale, imar ve iskan süreçlerinde rüşvet alındığı yönündeki ihbarlar üzerine açıldı. Soruşturma kapsamında, “rüşvet”, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme ve üye olma” ile “ihaleye fesat karıştırma” suçlamaları yöneltildi.

Yürütülen incelemelerde, şüphelilere ait MASAK raporları ve HTS kayıtları incelendi. Bu çalışmalar sonucunda, yapı ruhsatı ve iskan işlemlerinde rüşvet karşılığında işlem yapıldığına dair bulgulara ulaşıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarıyla, iddia edilen suç organizasyonunun yapısı ve işleyişi detaylı şekilde ortaya kondu. Buna göre, Ataşehir Belediyesi sınırları içinde faaliyet gösteren bazı firmalardan, ruhsat ve iskan işlemleri karşılığında milyon dolarları bulan rüşvetler alındığı tespit edildi. Ayrıca belediye görevlileri ile bazı firma sahiplerinin birlikte hareket ettiği, rüşvet miktarlarının projeye göre belirlendiği ve elde edilen paranın belediye içindeki görev ve yetki durumuna göre paylaştırıldığı belirlendi.

Soruşturma kapsamında, delillerin toplanması ve şüphelilerin yakalanması amacıyla İstanbul genelinde 45 farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, aralarında Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel’in de bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı.

Sağlık kontrollerinin ardından İstanbul Anadolu Adliyesi’ne sevk edilen şüpheliler arasında; Başkan Yardımcıları Oğuz Kaya, Orhan Aydoğdu ve Birkan Birol Yıldız’ın yanı sıra çeşitli birim müdürleri, belediye personeli ve bazı şirket temsilcileri de bulunuyor. Soruşturmaya ilişkin süreç devam ediyor.

Bu haber toplam 66 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.