Bademcik Ameliyatında Şok: 5 Yaşındaki Çocuğun Dili ve Dudağı Yandı

Bademcik Ameliyatında Şok: 5 Yaşındaki Çocuğun Dili ve Dudağı Yandı
Nevşehir’de bademcik ve geniz eti ameliyatı olan 5 yaşındaki bir çocuğun dili ve dudağı, ameliyat sırasında kullanılan cihaz nedeniyle yandı. Olayın ardından aile suç duyurusunda bulundu.

Edinilen bilgiye göre, Nevşehir Devlet Hastanesi’nde bademcik ve geniz eti ameliyatı geçiren E.Ç. (5), operasyon sırasında yaşanan talihsiz bir durumla karşı karşıya kaldı. Ameliyat sonrası çocuklarının durumunu öğrenmek isteyen aileye, dil ve dudakta hafif yanık oluştuğu bilgisi verildi.

Anne Seda Nur Çaylak, yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

"Geniz eti ve bademcik ameliyatı için dün sabah oğlumun hastaneye yatışını yaptık. Ameliyat sonrası beni uyandırma odasına aldılar. Burada çocuğumun dudağında ve dilinde çok hafif yanık olduğunu söylediler. Bunun hemşire kaynaklı olduğunu ve tutanak tutulacağını ifade ettiler. Ancak içeriye girip oğlumu gördüğümde dilinde ve dudağında ciddi bir yanık olduğunu fark ettim."

Ameliyatı gerçekleştiren doktorun kendisinden özür dilediğini belirten Çaylak,

"Doktor hanım sonradan gelip yanığın birinci derece olduğunu, kullanılan cihazdan kaynaklandığını söyledi. Islak zemin olduğu için çabuk iyileşeceğini ve önemli bir sorun olmadığını belirtti. Ayrıca durumun başhekimliğe bildirildiğini ifade etti." dedi.

Yaşanan duruma tepki gösteren anne, ihmali olanların cezalandırılmasını talep ederek,

"Çocuğun dili ve dudağı bu hale gelene kadar fark edilmedi mi? Kimin ihmali varsa araştırılarak cezalandırılmasını istiyorum. Bu olayla ilgili suç duyurusunda bulunduk." ifadelerini kullandı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Kaynak:İHA

Bu haber toplam 95 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.