Bayramda Gittikleri Kafede Oğlunun Gözü Önünde Annesini Öldüresiye Dövdüler
Kocaeli’nin İzmit ilçesinde Ramazan Bayramı’nın birinci günü bir kafede yaşanan olayda, küfür eden grubu uyaran anne ve oğlu darbedildi. Saldırıda ağır yaralanan 39 yaşındaki Meryem Yıldırım’ın yüzünde çok sayıda kırık oluşurken, olay anı cep telefonu kameralarına yansıdı.
Edinilen bilgilere göre, Meryem Yıldırım (39) ve oğlu Talha Kaan İzal (21), bayram günü vakit geçirmek için İzmit’te bir kafeye gitti. İddiaya göre, kafe önünde bir kişinin darbedildiğini gören Yıldırım, yardım etmek amacıyla şahsı içeri davet etti. Bu sırada söz konusu kişiyi darbeden grup da kafeye girerek küfür etmeye başladı. Talha Kaan İzal’ın “Burada kadınlar var, küfür etmeyin” şeklindeki uyarısı üzerine taraflar arasında arbede çıktı.

Kısa sürede büyüyen olayda anne ve oğlu grubun saldırısına uğradı. Tekme ve yumruklarla darbedilen Meryem Yıldırım ağır yaralanarak kanlar içinde kaldı. Oğlu tarafından çağrılan ambulansla hastaneye kaldırılan Yıldırım’ın yüzünde çok sayıda kırık ve kaburgasında çatlak tespit edildi. Olayın ardından saldırıya karıştığı belirlenen şüpheliler gözaltına alındı.
Saldırı anı kamerada
Olay anına ait görüntülerde, şüphelilerin küfür ve hakaretler savurduğu, saldırgan tavırlar sergilediği ve aralarından bir kadının bardak fırlattığı görüldü. Anne ve oğlunun olay öncesinde çektirdiği görüntülerin ardından yaşanan şiddet anları dikkat çekti.
“Tek hatırladığım yere düşüş anım”
Hastanede tedavisi süren Meryem Yıldırım, yaşadıklarını anlatarak, sadece insani bir tepki verdiklerini söyledi. Yıldırım, darbedilen bir kişiye yardım etmek isterken olayın büyüdüğünü belirterek, yüzünde ciddi hasar oluştuğunu ve tehdit edildiklerini iddia etti. Şikayetini geri çekmeyeceğini vurgulayan Yıldırım, saldırganların cezalandırılmasını istedi.
“İnsan olan yapamaz bunu”
Yüzünde kalıcı hasar oluşma ihtimali bulunduğunu ifade eden Yıldırım, kaburgasında çatlak olduğunu ve tedavisinin sürdüğünü belirtti. Kendisine para teklif edildiğini ancak kabul etmediğini dile getiren Yıldırım, “Oğlumun gözünün önünde bunları yaşadım. İnsan olan yapamaz bunu” dedi.
“Annemi kanlar içinde gördüm”
Olayın şokunu yaşayan Talha Kaan İzal ise, sadece vakit geçirmek için gittikleri mekanda saldırıya uğradıklarını söyledi. Uyarı yaptıktan sonra darbedildiğini ifade eden İzal, kalabalığın arasında kaldığını ve annesini kanlar içinde gördüğünü belirtti.
İzal, annesini kucağına alarak yardım etmeye çalıştığını, ancak yaşadığı şok nedeniyle zor anlar yaşadığını anlatarak, “Herkes yumruk ve tekme sallıyordu. Adaletin yerini bulmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.