Bodrum’da Kruvaziyer Bereketi: Nieuw Statendam Gemisinden İlk Ziyaret

Bodrum Limanı’nda Bugün Yanaşan Gemiler
NG Orion
Bahamalar bayraklı, 102 metre boyundaki NG Orion, saat 07.00’de Kuşadası Limanı’ndan Bodrum’a ulaştı. Gemide ağırlıklı olarak Amerikalı yolcular bulunuyor. Toplam 110 yolcu ve 67 personel taşıyan gemi, akşam 22.00’de Leros Limanı’na hareket edecek.
Nieuw Statendam
Hollanda bayraklı, 299 metre boyundaki Nieuw Statendam ise saat 07.00’de Rodos Limanı’ndan Bodrum’a geldi. Gemide 2.592 yolcu ve 1.005 personel bulunuyor. Akşam saatlerinde İstanbul Limanı’na hareket edecek olan gemi, Bodrum’u ilk kez ziyaret ediyor.
Bodrum’a gelen binlerce turist, ilçenin tarihi sokaklarını, alışveriş noktalarını ve plajlarını gezdi. Hediyelik eşya dükkanları, restoranlar ve kafelerde ciddi bir yoğunluk yaşandı. Esnaf, kruvaziyer yolcularının ilçeye ekonomik katkısının gözle görülür olduğunu ifade ederek memnuniyetlerini dile getirdi.
Turizm yetkilileri, kruvaziyer turizminin Bodrum için her geçen yıl önem kazandığını vurgularken, ilçenin Akdeniz çanağında cazip bir destinasyon haline geldiğini belirtiyor. Yetkililer, önümüzdeki aylarda da Bodrum’un birçok kruvaziyer gemisine ev sahipliği yapmaya devam edeceğini açıkladı.

2025 Yılında Rekor Bekleniyor
Dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecilerinden Global Ports Holding’in portföyünde yer alan Bodrum Cruise Port, kruvaziyer sezonunu Palau bayraklı Astoria Grande ile açtı. Gemi, Amasra Limanı’ndan 756 yolcu ve 432 mürettebat ile 3 Nisan’da Bodrum’a yanaşmıştı. Astoria Grande, 2025 yılında iki kez daha Bodrum’u ziyaret edecek.
Bodrum Cruise Port, Ritz-Carlton Yacht Collection, Emerald Cruises, Silversea Cruises ve MSC Explora Journeys gibi dünyaca ünlü lüks kruvaziyer şirketlerinin radarında bulunuyor. Sezon boyunca Aroya Cruises’a ait Aroya’nın 13 seferi, Marella Cruises’a ait Marella Discovery-2’nin 13 seferi ve Virgin Voyages’a ait Resilient Lady’nin 11 seferi Bodrum’a gerçekleştirilecek.
2025 yılında Bodrum limanını 120 gemi ve 158.500 yolcuyla rekor kırması bekleniyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.