Bolu’daki Otel Yangını: Otel Sahibi, Eşi ve Kızları Gözaltında

Bolu’daki Otel Yangını: Otel Sahibi, Eşi ve Kızları Gözaltında
Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 21 Ocak'ta Bolu’da meydana gelen yangına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Grand Kartal Oteli’nin sahibi eşi ve kızları da dahil 9 kişi gözaltına alındı.

Yangınla ilgili olarak, otelin sahibi Halit Ergül’ün eşi Emine Murtezaoğlu Ergül ve kızları Elif Aras ile Ceyda Hacıbekiroğlu'nun da aralarında bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı. Diğer gözaltına alınan kişiler arasında, otelin mimarı Mustafa Selman Çelen, inşaat mühendisi İsmail Haluk İnceler, iş sağlığı ve güvenliği uzmanları Kübra Demir ve Ece Kayacan, elektrik teknisyeni Muharrem Şen, Bolu İl Özel İdaresi eski Ruhsat ve Denetleme Müdürü Mehmet Özel yer aldı. Şüpheliler, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Soruşturma kapsamında bir gün önce gözaltına alınan İl Özel İdaresi Ruhsat ve Denetleme Müdürü Yeliz Erdoğan'ın da arasında olduğu 10 şüphelinin savcılık sorguları devam ediyor.

Yangın ve Soruşturma Süreci

Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi'ndeki Grand Kartal Otel'de 21 Ocak’ta çıkan yangında 78 kişi hayatını kaybetmişti. Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı, yangının ardından başlattığı soruşturma çerçevesinde 31 şüpheliyi gözaltına almış, aralarındaki Halit Ergül, genel müdür Emir Aras, itfaiyeden sorumlu Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Gülener, İl Özel İdare Genel Sekreteri Sırrı Köstereli ve İtfaiye Müdür Vekili Kenan Coşkun’un da bulunduğu 22 kişi tutuklanmıştı. 8’i adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 9 kişi ise soruşturma sürecinde serbest bırakılmıştı.

Kaynak:ANADOLU AJANSI

Bu haber toplam 38 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.