Büyük Menderes Taşkını Sonrası Oluşan Sulak Alanda Flamingolara Yem Desteği

Aydın’ın Söke ilçesinde etkili olan sağanak yağışların ardından Büyük Menderes Nehri’nin taşmasıyla bazı tarım arazileri geçici olarak göl görünümüne büründü. Oluşan doğal sulak alan kısa sürede başta flamingolar olmak üzere birçok kuş türünün uğrak noktası haline geldi.

Doğada kendiliğinden oluşan bu yeni yaşam alanına kayıtsız kalmayan Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü, bölgedeki yaban hayatını desteklemek amacıyla çalışma başlattı. Yapılan çalışma kapsamında flamingolar ve bölgede bulunan diğer kuş türleri için özel yemler bırakılarak beslenmelerine katkı sağlandı.

Taşkın sonrası oluşan geçici sulak alanın kısa sürede kuşlar için önemli bir beslenme ve dinlenme noktası haline geldiği görülürken, bölgedeki flamingoların oluşturduğu manzara doğa severlerin de ilgisini çekti. Yetkililer, yapılan yem desteğinin özellikle göçmen kuşların beslenmesine katkı sağlayarak alanın güvenli bir yaşam ortamına dönüşmesine yardımcı olduğunu belirtti.

Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yaban hayatının korunmasının ekolojik dengenin sürdürülebilirliği açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak, doğaya saygı ve çevre bilinci doğrultusunda benzer çalışmaların devam edeceğini ifade etti.

Yetkililer ayrıca doğal yaşamın korunmasının gelecek nesillere bırakılacak en değerli miraslardan biri olduğuna dikkat çekerek, bölgede oluşan sulak alanın hem kuş türleri hem de doğa gözlemcileri için önemli bir habitat oluşturduğunu kaydetti.

Bu haber toplam 83 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.