CHP’de Beklenmedik Ayrılık: İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı İstifa Etti
Açıklamasında, CHP’nin son süreçte ciddi bir kriz yaşadığını ifade eden Tugay, özellikle ihraç kararları ve İzmir İl Başkanı’nın görevden alınmasının kabul edilemez olduğunu savundu. Bu kararların parti tabanının iradesini göz ardı ettiğini dile getiren Tugay, yaşananların demokrasi ve parti kültürü açısından kaygı verici olduğunu söyledi.
Bugüne kadar parti içinde çözüm arayışlarına katkı sunmaya çalıştığını belirten Tugay, olağanüstü kurultay için imza verdiğini ancak beklenen sonucun ortaya çıkmadığını ifade etti. Parti üyelerinin haksız şekilde hedef alınmaya devam ettiğini öne süren Tugay, CHP’nin yeniden demokratik bir yapıya kavuşması gerektiğini vurguladı.
Tugay açıklamasında, “Büyük bir üzüntüyle ve bir gün geri dönebilme umuduyla Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğimden istifa ediyorum” ifadelerine yer verdi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, bundan sonraki süreçte görevine bağımsız olarak devam edeceğini belirterek, İzmir halkına hizmet etmeyi sürdüreceğini kaydetti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.