Çöpe Atılan Bebek Davasında Yeni Gelişme: Anneye Müebbet Talebi, Salonda Tutuklama

Çöpe Atılan Bebek Davasında Yeni Gelişme: Anneye Müebbet Talebi, Salonda Tutuklama
Kastamonu’da yeni doğan bebeğini çöpe bıraktığı iddia edilen anne hakkında müebbet hapis cezası istendi. Tutuksuz yargılanan sanık, son duruşmada tutuklandı.

Kastamonu’da 2023 yılında yaşanan ve kamuoyunda büyük yankı uyandıran olayla ilgili davada önemli bir gelişme yaşandı. Yeni doğan bebeğini çöpe bıraktığı öne sürülen anne hakkında savcılık müebbet hapis cezası talep etti. Tutuksuz yargılanan sanık ise duruşma sırasında tutuklandı.
Olay, 2 Kasım 2023’te bir mahalledeki çöp konteyneri yakınında meydana geldi. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen ekipler, çöp poşetine sarılı halde bulunan erkek bebeği hastaneye kaldırdı. Yoğun müdahale sonucu bebek hayata tutundu.
Yapılan araştırmalarda bebeğin annesinin, olay tarihinde 18 yaşından küçük olduğu belirlenen Cansu Ç. olduğu tespit edildi. Genç kadının hamileliğini ailesinden gizlediği, evde tek başına doğum yaptığı ve ardından bebeği poşete koyarak babasına verdiği iddia edildi. Babasının da poşeti çöp konteynerine attığı öne sürüldü.
Tedavisinin ardından sağlığına kavuşan bebeğin devlet korumasına alındığı ve bir koruyucu aileye verildiği öğrenildi.
Sanık hakkında “yakın akrabayı kasten öldürmeye teşebbüs” suçlamasıyla açılan davada, 2025 yılında görülen duruşmada tahliye kararı verilmişti. Ancak son duruşmada savcı, olayın kasten gerçekleştirildiğini belirterek müebbet hapis cezası talebinde bulundu.
Sanık suçlamaları reddederek beraatini isterken, avukatı da ek savunma için süre talep etti. Çocuğun temsilcisi olarak davaya katılan avukat ise sanığın eyleminin kasten öldürme kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini savunarak cezalandırılmasını istedi.
Mahkeme heyeti, mevcut delil durumu ve mütalaa doğrultusunda sanığın tutuklanmasına hükmetti. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

bebek2

Bu haber toplam 151 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.