Cumhurbaşkanı Erdoğan: Evlenecek Gençlere Kredi Desteği 250 Bin TL’ye Çıkacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Evlenecek Gençlere Kredi Desteği 250 Bin TL’ye Çıkacak
Kabine toplantısı sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, evlenecek gençlere sağlanan kredi desteğinin artırılacağını açıkladı.

Erdoğan, açıklamasında, “2026 Ocak itibarıyla çiftlerden her ikisinin de 18-25 yaş arasında olması durumunda kredi tutarını 250 bin liraya, diğer durumlarda ise 200 bin liraya çıkarıyoruz. Ayrıca 48 ay içinde çocuk sahibi olan genç çiftlerimizin talep etmeleri halinde her çocuk için geri ödemelerini 12 ay ertelemeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlere müjde verirken, Aile ve Gençlik Fonu aracılığıyla yuva kuracak çiftlere verilen desteğin miktarının artırılacağını vurguladı. Erdoğan, “Gençlerimizi sevindirecek iki önemli müjdeyi burada paylaşmak istiyorum. Yuva kuracak gençlerimize sağlanan desteği artırıyoruz” dedi.

Erdoğan ayrıca üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyaçlarına yönelik de yeni adımlar attıklarını belirterek, “Yurt kalitesi, erişebilirliği ve maliyeti açısından dünyada ilk sıralarda yer alıyoruz. 182 bin olan KYK yatak kapasitesi, bu yaz tamamlanan yeni yurtlarla birlikte rekor kırarak 1 milyonu aştı. Bu yıl 1 milyon üniversiteli gencimize yurtlarımızda güvenle ev sahipliği yapacağız” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını yeni eğitim-öğretim yılının tüm öğrenci, öğretmen ve veliler için hayırlı olmasını dileyerek tamamladı.

Kaynak:SON DAKİKA

Bu haber toplam 226 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.