CZN Burak ve Babasına İzinsiz İnşaat Davasında Beraat
İstanbul’da tanınan fenomen işletmeci Muhammed Burak Özdemir ve babası İsmail Özdemir’in, söz konusu alanda izinsiz inşaat yaptıkları iddiasıyla açılan dava İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada sanıkların avukatları hazır bulundu.
Mahkeme Ayrı Ayrı Beraat Etti
Mahkeme, sanıklar Muhammed Burak Özdemir ve İsmail Özdemir’in “2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet” suçunun yasal unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle ayrı ayrı beraatlerine karar verdi.
İddianamede Neler Vardı?
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, ihbar üzerine şikayete konu alana girilemediği, dışarıdan yapılan incelemede yapının inşaat halinde olduğu ve uygulamanın henüz tamamlanmadığının tespit edildiği belirtildi.
İddianamede ayrıca, alanda yapılan çalışmalara ilişkin izin belgesine rastlanmadığı kaydedildi. Söz konusu taşınmazın kentsel sit alanı ve korunması gerekli kültür varlığı yapılarının komşuluğunda bulunduğu, 2019 yılındaki görünümden farklılaşan uygulamalar nedeniyle ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulduğu, bunun üzerine şüpheliler hakkında soruşturma başlatıldığı ifade edildi.
Hazırlanan iddianamede, Muhammed Burak Özdemir ve İsmail Özdemir’in “2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet” suçundan 2’şer yıldan 5’er yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları talep ediliyordu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.