Eskiden Çöpe Atılıyordu, Şimdi Kilosu 3 Bin Liradan Satılıyor
Bal üreticilerinin ifadesine göre, arıların çiçek ve bitkilerden topladığı polenleri enzimlerle fermente ederek oluşturduğu bu doğal ürün, protein açısından oldukça zengin. Bir çay kaşığı arı ekmeğinin yaklaşık 1 kg ete eşdeğer protein içerdiği ve diyet, çocuk gelişimi, çeşitli hastalık desteklerinde tercih edildiği belirtiliyor
Yeni Şafak'ın haberine göre, 25 yıldır arıcılık yapan Engin Ekinci, birkaç yıl öncesine kadar bu değerdeki polen karışımının üretiminin yaygın olmadığını, çöpe atıldığını söylüyor. Fakat son dönemlerde yerli arıcıların üretimine yöneldiğini ve ilgi odağı haline geldiğini belirtiyor. Ek olarak, akciğer hastalıkları, prostat, eklem ağrıları gibi birçok sağlık sorununun destekleyici doğal gıdası olmasıyla biliniyor.
Günümüzde kilosu 3 000 TL’den satılan arı ekmeği, hem zengin besin içeriği hem de sağlık faydaları nedeniyle önemli bir gelir kaynağına dönüştü.
Kaynak:YENİ ŞAFAK
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.