Görev Başındaki Polislere Ateş Açıldı: Yaralılar Var

Görev Başındaki Polislere Ateş Açıldı: Yaralılar Var
Uşak’ın Ulubey ilçesinde aile içi şiddet ihbarına giden polis ekiplerine pompalı tüfekle ateş açıldı. Saldırıda 2 polis yaralanırken, şüpheli E.R. olay yerinden kaçtı. Dron destekli arama sonucu metruk binada saklanan saldırgan, özel harekat ekiplerinin müdahalesi sonrası ikna edilerek yakalandı. Yaralı polislerden biri taburcu edilirken, durumu ağır olan polis İzmir’e sevk edildi.

Uşak’ın Ulubey ilçesinde aile içi şiddet ihbarına giden polis ekipleri silahlı saldırıya uğradı. Bahçeden pompalı tüfekle açılan ateş sonucu 2 polis memuru yaralanırken, saldırganın yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldı.

İhbara Gittiler, Silahla Karşılandılar

Olay, Dilaver Mahallesi Kurtuluş Caddesi’nde meydana geldi. Aile içi şiddet ve kavga ihbarı üzerine adrese giden ekipler, eve ulaştıkları sırada bahçeden açılan ateşle hedef alındı. Saldırıda polis memurları İ.Ş. ve E.E.A. yaralandı.

Yaralı Polisler Hastaneye Kaldırıldı

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralı polisler, ilk müdahalenin ardından Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Polislerden birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Kaçan Saldırgan Metruk Binada Yakalandı

Kimliği E.R. (40) olarak belirlenen saldırgan olay sonrası kaçtı. Bölgede geniş güvenlik önlemleri alınırken, şüphelinin yakalanması için dron destekli arama çalışması başlatıldı. Şüphelinin ilçe merkezindeki metruk bir binada saklandığı tespit edildi.

Polise Yeniden Ateş Açtı, Özel Harekat Devreye Girdi

Saklandığı yerde de polise ateş açan şüpheli nedeniyle bölgeye özel harekat ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 3 saat süren operasyonun ardından saldırgan, yapılan ikna çağrıları sonucu teslim oldu.

Vali Kartal: Menfur Saldırı

Uşak Valisi Serdar Kartal, saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Aile içi şiddet ihbarına giden polis arkadaşlarımıza yakın mesafeden ateş açıldı. Bir polisimizin durumu ağır olduğu için İzmir’e sevk ettik. Diğer arkadaşımız taburcu edildi” dedi.

Soruşturma Başlatıldı

Gözaltına alınan saldırgan hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı.

Bu haber toplam 96 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.