Güvenlik Önemleri Artırıldı: Tüm Polislerin İzinleri İptal Edildi
İstanbul genelinde tüm polislerin izinleri iptal edildi.
En son haber sitesinde yer alan haber göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu hakkında başlatılan kent uzlaşısı ve yolsuzluk soruşturması kapsamında İstanbul'daki güvenlik önlemleri artırıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü kent uzlaşısı ve yolsuzluk soruşturmalarında önemli gelişmeler yaşandı.
Başsavcılığın kararıyla, aralarında diploması iptal edilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da bulunduğu 100 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.
CHP'Lİ BELEDİYE BAŞKANLARI DA GÖZALTINDA
Gözaltına alınanlar arasında İmamoğlu'nun basın danışmanı Murat Ongun, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, gazeteci İsmail Saymaz, müzisyen Ercan Saatçi ve Necati Özkan gibi isimler yer alıyor.
"SUÇ ÖRGÜTÜ LİDERİ"
Dosyada "suç örgütü, irtikap, rüşvet, dolandırıcılık, ihaleye fesat karıştırma" gibi birçok suçlamaya yer verilirken, Ekrem İmamoğlu için "Suç örgütü lideri" ifadesi kullanıldı.
İSTANBUL'DA GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTTIRILDI
İstanbul Valiliği, kamu düzenini korumak ve olası provokatif eylemleri önlemek amacıyla 19-23 Mart tarihleri arasında dört gün boyunca her türlü toplantı, gösteri ve basın açıklamasının yasaklandığını açıkladı. Bu kapsamda bazı yollar ve metro hatlarının da kapatılacağı bildirildi.
TÜM POLİS İZİNLERİ İPTAL EDİLDİ
İstanbul Emniyet Müdürlüğü, yaşanan gelişmelerin ardından dikkat çeken bir karar aldı. İmamoğlu hakkındaki kararın ardından, yarın düzenlenecek miting ve olası olaylara karşı tedbir olarak İstanbul'daki tüm polislerin izinleri iptal edildi. Tüm personelin en az 12 saat mesai yapacağı belirtildi.
Kaynak:ENSONHABER
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.