Henüz 8 Günlüktü: Kalp Hastası Bebek İçin Ambulans Uçak Havalandı

Henüz 8 Günlüktü: Kalp Hastası Bebek İçin Ambulans Uçak Havalandı
Hatay'da kalp rahatsızlığı tespit edilen 8 günlük erkek bebek, ileri tetkik ve tedavi amacıyla İstanbul’a ambulans uçakla nakledildi.

Hatay İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yenidoğan Ünitesi’nde tedavisi süren bebeğin, durumunun uzmanlık gerektirmesi nedeniyle İstanbul’a sevkine karar verildiği belirtildi.

Bu doğrultuda, İl Sağlık Müdürlüğünün talebi üzerine Sağlık Bakanlığı tarafından Çukurova Uluslararası Havalimanı’na bir ambulans uçak yönlendirildi.

Sağlık ekipleri eşliğinde ambulansla havalimanına ulaştırılan bebek, buradan İstanbul’daki Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne nakledildi.

Kaynak:ANADOLU AJANSI

Bu haber toplam 82 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.