Irak’ın En Büyük Aşiret Reisinden Türk Gazeteciye Şaşırtan Teklif: “11’inci Karım Olur musun?”

Irak’ın En Büyük Aşiret Reisinden Türk Gazeteciye Şaşırtan Teklif: “11’inci Karım Olur musun?”
TRT’de uzun yıllar görev yapan gazeteci Elif Akkuş, savaş bölgelerinde yaşadığı çarpıcı anıları kaleme aldığı “Gerçek Her Şeyden Güçlüdür” adlı kitabında, Irak’ta görev yaptığı sırada başından geçen unutulmaz bir olayı ilk kez paylaştı.

TRT Haber Merkezi’nde 27 yıl boyunca savaş muhabirliği yapan Akkuş, çatışma, yıkım ve insan hikâyelerinin iç içe geçtiği coğrafyalarda edindiği deneyimlerini kitabında bir araya getirdi.

Oda Tv'de yer alan habere göre,“Gerçek Her Şeyden Güçlüdür”de yalnızca savaşın fiziksel tehlikelerine değil, kadın gazeteci olarak sahada karşılaştığı kültürel zorluklara da yer verdi.

Gazeteci Akkuş, kitabında 2003 yılında Irak’ta yaşadığı bir olayı şu sözlerle anlatıyor:

“İlk adımlarımızdan biri, o dönem Irak’ta büyük nüfuza sahip Ulusal Aşiretler Birliği Başkanı Necim El Duleymi’yi ziyaret etmekti. Ülkedeki hareket alanımızı genişletmek için bize yardımcı olabilecek kilit isimlerden biriydi.”

Randevu günü, Duleymi’nin aşiret liderleriyle dolu bir salonda kendilerini ağırladığını ve oldukça misafirperver davrandığını aktaran Akkuş, sohbet ilerledikçe beklenmedik bir teklif aldığını belirtiyor:

“El Duleymi, ‘Sen çok cesursun’ dedi. Ardından arkasındaki duvardaki kılıcı bana hediye etmek istediğini söyledi. Ve sonra da ‘On birinci karım olmanı istiyorum’ dedi.”

Bu sözler karşısında sessiz kaldığını anlatan Akkuş, tepkisini yalnızca tek bir soruyla gösterdiğini yazıyor:

“Sadece ‘Diğer eşiniz ne oldu?’ diye sordum.”

Duleymi’nin yanıtı ise savaş coğrafyasının sert gerçekliğini yansıtıyordu:

“‘Dokuzu öldü, onuncu yaşıyor’ dedi.”

Kaynak:ODA TV

Bu haber toplam 338 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.