İran’da Okula Füze Saldırısı: Onlarca Kız Öğrenci Hayatını Kaybetti

İran’da Okula Füze Saldırısı: Onlarca Kız Öğrenci Hayatını Kaybetti
ABD ve İsrail’in İran’a yönelik başlattığı saldırılardan gelen acı haberler artıyor. İran Devlet Ajansı’nın açıklamasına göre, saldırılar sırasında hedef alınan bir okulda meydana gelen olayda hayatını kaybedenlerin sayısı yükseldi.

ABD-İsrail saldırısında hedef alınan İran'ın güneyindeki bir ilkokulda ölen çocukların sayısı 40'a yükseldi. ABD-İsrail'in, İran'ın Hürmüzgan eyaletinde bir kız ilkokulunu hedef aldığı saldırıda hayatını kaybeden öğrencilerin sayısının 40 olduğu bildirildi.

İran devlet televizyonunun haberine göre, ülkenin güneyindeki Hürmüzgan eyaletine bağlı Minab kentindeki "Şeceretü’t-Tayyibe Kız İlkokulu" ABD-İsrail saldırısında doğrudan hedef alındı. Saldırıda şu ana kadar 40 kız öğrencinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Minab Kaymakamı Muhammed Radmehr, okulun doğrudan hedef alındığını ve çok sayıda kız öğrencinin saldırıda hayatını kaybettiğini açıkladı. Radmehr daha önce yaptığı açıklamada, Minab kentinde ABD-İsrail saldırısında bir ilkokulun hedef alındığını ve saldırıda 24 kız öğrencinin yaşamını yitirdiğini duyurmuştu.

Öte yandan İran ile ABD arasındaki müzakere süreci devam ederken İsrail ve ABD sabah saatlerinde İran'a ortak saldırılar düzenledi. İsrail Savunma Bakanlığı, İsrail’in İran’a “önleyici saldırı” başlattığını açıkladı. ABD Başkanı Donald Trump da İran'a yönelik "büyük bir operasyon" başlattıklarını ifade etti.

Saldırılar kapsamında başkent Tahran’ın yanı sıra İsfahan, Kerec, Kum, Tebriz, Buşehr, Kirmanşah ve İlam kentlerinin hedef alındığı bildirildi.

Kaynak:Mynet

Bu haber toplam 60 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.