İzmir Buca’daki Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

İzmir Buca’daki Orman Yangını Kontrol Altına Alındı
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir’in Buca ilçesinde çıkan orman yangınının kontrol altına alındığını duyurdu. Yangının soğutma çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Bakan Yumaklı, Next Sosyal üzerinden yaptığı açıklamada, “Yeşil Vatan”ı gece gündüz demeden korumaya devam ettiklerini vurgulayarak, şunları paylaştı:
“İzmir Buca yangını, kahraman orman teşkilatımızın yoğun ve özverili çalışmaları sayesinde tamamen kontrol altına alındı. Soğutma faaliyetlerimiz aralıksız sürerken, en büyük gücümüzün yangınların çıkmasını önlemek olduğunu bir kez daha hatırlatıyorum.”

Olay, İzmir-Çeşme Otoyolu Buca ilçesi Mustafa Kemal Mahallesi mevkisinde, bir minibüste başlayan yangının otoyol kenarındaki ormanlık alana sıçramasıyla meydana gelmişti.

3 Şüpheli Gözaltında

Yangına ilişkin olarak servis şoförü, araç sahibi ve aracı tamir eden toplam 3 kişi gözaltına alındı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı açıklamasında, saat 18.15 civarında Gaziemir-Buca istikametinde seyir halindeki servis aracının yanmaya başlaması üzerine aracın yol kenarına park edildiği ve yolcuların tahliye edildiği ifade edildi. Araçtaki yangının ormanlık alana sıçrayarak yangına yol açtığı kaydedildi.

Başsavcılık, olayla ilgili derhal soruşturma başlatıldığını belirtirken, kusurları bulunduğu değerlendirilen araç sürücüsü, aracın tescil sahibi ve aracın gün içinde onarımını yapan egzoz ustasının gözaltına alındığını açıkladı.

Kaynak:TRT HABER

Bu haber toplam 26 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.